XS
SM
MD
LG

Roten: Vaha pomalo izgubio pamćenje, srećan odlazak u penziju

Vahid Halilhodžić i Žerom Roten FOTO: Fejsbuk

Vahid Halilhodžić je nedavno u intervjuu za “Soo Foot” žestoko kritikovao bivšeg igrača PSŽ-a Žeroma Rotena.

 

Vaha je rekao da je Roten prenosio novinarima šta se sve dešavalo u svlačionici PSŽ-a u periodu kada je igrao za ovaj klub, a onda je dobijao visoke ocjene od tih istih novinara za svoje nastupe. Ipak, Roten je u razgovoru za RMC istakao da Halilhodžić nema razumijevanje sa svojim igračima i jedini je takav trener.

-Toliko je tražio “krticu” mjesecima da ga je na kraju koštalo posla. Kad čitaš Vahidov intervju nikad nije on kriv. Dobio je otkaz u svim klubovima i reprezentacijama gdje je radio. Šest mjeseci sve bude dobro, a onda krene nizbrdo - istakaoje Roten i dodao:

-On nema razumijevanje sa svojim igračima i jedini je takav trener. Nikada nije kriv i ne preispituje se. Želim mu srećan odlazak u penziju. Radio je dobre stvari u fudbalu, ali i manje dobre. Mislim da je pomalo izgubio pamćenje. Podsjećam ga da me trenirao samo dva i po mjeseca. Povrijedio sam se, a iza toga je dobio otkaz. Svaka čast ako je za dva i po mjeseca shvatio da sam razgovarao sa novinarima. Žao mi je, ali tokom serije poraza više nisam bio sa ekipom.