XS
SM
MD
LG

Petrić napušta Partizan

FOTO: I. Veselinov

 
 

Niz loših rezultata, eliminacija iz Evrope, čini se da su “naterali” trenera Partizana Gordana Petrića da se povuče sa klupe crno-belih.

Posle poraza od novosadske Mladosti (0:4) je naveo da je on jedini krivac:

- Kad su neki mečevi bili za pohvalu, sad možemo i da kritikujemo, a jedini koga treba kritikovati sam ja! Možda moja neka naivnost, dobrota, možda i neznanje u datom trenutku je koštalo Partizan poraza. Jedini krivac sam ja. Primili smo jeftino golove, bukvalno ih poklonili. Da li se to ranije dešavalo, ne znam. Jedino što je sigurno je da smo se obrukali. Primio sam neke poruke i u pravu su ljudi. Ne znam kad je Partizan primio ovako jeftino golove i da smo ovako izgubili utakmicu. Sve ono što smo pričali, da smo spremni za ovo, očigledno da nismo bili spremni. Neka moja naivnost i neko znanje u datom momentu su nas koštali.

Posle poraza i eliminacije od Šerifa ponovi je da ako na nekog treba da se svali krivica onda je to on:

- Nismo bili dovoljno dobri da prođemo dalje. Do penala i Šerifovog izjednačujućeg gola bili smo dominantni, imali igru i šanse koje nismo iskoristili. Primili smo gol u završnici prvog i na startu drugog poluvremena. Ponovo smo pogrešili u nekim tehničkim stvarima. Šerif je pokazao da je nezgodna ekipa i želim Moldavcima mnogo sreće u daljem takmičenju. Okrećemo se domaćem prvenstvu i utakmici u Kragujevcu, nadam se da će igrači uspeti da se dovoljno odmore i pruže maksimum u nedelju. Mnogo ljudi je nervozno, a jedini koji bi trebalo da bude nervozan sam ja i ako na nekog treba da se svali krivica, onda sam to ja.

Sada se da čuti da je igračima najavio odlazak u reprezentativnoj pauzi. Navodno je već ponudio upravi ostavku rukovodstvu, ali je pao dogovor da vodi ekipu u preostalih pet utakmica (Radnički Kg, Crvena zvezda, Kolubara, Radnik, Mladost Lu) do odlaska na reprezentativnu pauzu polovinom marta.

Petrić ima zdravstvenih problema. Obrazlažući odluku o povlačenju sa kormila, naveo je upravi da mu se zravstveno stanje pogoršalo zbog izlaganja stresu i da nema snage da nastavi dalje.

Treba sačekati i videti šta će da se desi, jer je moguće i da se predomisli.

Odgovore će dati konferencija u subotu i sastanak Upravnog odbora u ponedeljak.