XS
SM
MD
LG

Milan Lalić: Velež je dobra ekipa, ali i mi ćemo pokazati šta znamo

Milan Lalić, FK Sloga Meridian/Foto Rade Šešlak

Milan Lalić, lijevi bek Sloge Meridian, najavio je sutrašnji meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Sloge Meridian i Veleža. 

Milan Lalić, FK Sloga Meridian/Foto Rade Šešlak

"Sigurno je da nas očekuje jako teška utakmica. Velež je prošlogodišnji osvajač Kupa BiH i sigurno ima najveće ambicije i ove sezone kada je Kup u pitanju. Međutim, mi ćemo takođe dati sve od sebe da prođemo dalje. Teren neće biti idealan, ali kako nama, tako i njima. Ekipu Veleža dobro poznajemo. Bili smo i u istom hotelu u Turskoj na pripremama. Radi se o čvrstoj i agresivnoj ekipi, ali vjerujem da možemo odgovoriti na sve to i pokazati kvalitet koji mi imamo i šta znamo" - rekao je Lalić. 

Lalić je u zimskoj pauzi stigao u dobojski klub i pokazao da je igrač koji će biti od velike koristi ekipi i treneru Zoranu Ćurguzu. Pored realizacije defanzivnih zadataka, odlično se priključuje i ofanzivi.

Lalić je svoju fudbalsku karijeru započeo u FK Zemun, a prije sedam godina jednu polusezonu je nosio dres i sadašnjeg kluba, dobojske Sloge.

Dvadesetsedmogodišnji srpski internacionalac je već ranije igrao i Premijer ligu Bosne i Hercegovine za ekipu Mladost Kakanj, a pored više klubova u Srbiji nastupao je u Gruziji i Jermeniji. U Slogu Meridian je stigao iz jermenskog FC Van

Milan Lalić, FK Sloga Meridian/Foto Rade Šešlak

Utakmica 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine između Sloge Meridian i Veleža igra se 01.marta 2023. (srijeda), na stadionu “Dr. Milan Jelić” u Modriči, a početak je u 18:30 časova.