XS
SM
MD
LG

Jagodić: Veoma sam zadovoljan pristupom igrača pripremama

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian Doboj/Foto Rade Šešlak

U prijateljskoj utakmici odigranoj na Zlatiboru, dobojska Sloga Meridian je pobijedila Rudar iz Pljevalja rezultatom 1:0. Gol za dobojski tim je postigao Danilo Šipovac u dvadeset i osmoj minuti utakmice, na asistenciju Dejana Vidića.

Sloga Meridian Doboj - Rudar Pljevlja/Foto Rade Šešlak

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian, zadovoljan je kako su njegovi igrači odigrali ovu utakmicu, ali i pristupom ekipe kompletnim pripremama, posebno dijelu priprema koje Sloga Meridian odrađuje na Zlatiboru.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian Doboj/Foto Rade Šešlak

"Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu, jednu takmičarsku utakmicu prije svega. Kao što sam prije najavio, šezdeset minuta je odigrala jedna grupa igrača i izuzetno sam zadovoljan. Posebno sam zadovoljan i takmičarskim pristupom svih ovih drugih igrača koji su ušli u šezdesetoj minuti, jer većina su to bili mladi igrači, a ponašali su se baš kao takmičari jer sam to tražio od njih. Normalno, nismo bili efikasni kao u prethodne dvije utakmice, ali smo zato sve greške sveli na minimum. Sama činjenica da smo odigrali bez primljenog gola u ovoj utakmici, mnogo mi znači. To me hrabri, jer radimo na treninzima, analiziramo greške i zato me veseli da su i ovi igrači koji su igrali šezdeset minuta, a i ovi koji su ušli trideset minuta, dali sve od sebe. Ja ih moram pohvaliti, jer su veoma umorni. Svi koji se bave ovim poslom znaju da je sedmi - osmi dan ovakvih priprema krizni period. Zato će sutra poslije treninga oporavka, odnosno popodne imati jedan organizovani tim bilding, a to znači da ćemo zajednički provesti tri- četiri sata van hotela Palisad, kako bi malo promijenili ambijent i kako bi se malo malo osvježili, naravno i glavu osvježili" - rekao je Jagodić, pa nastavio...

"Ne treba zaboraviti, u četvrtak nam slijede dva treninga, u petak jedna utakmica, u subotu druga utakmica i tu već dižemo minute na sedamdeset i pet, a samim tim želim da dam značaj svim igračima i zato i jeste dogovaran takav princip igranja utakmica. Žao mi je zbog Uglješe Stevanovića jer je pred samu utakmicu imao stomačnih problema i nismo htjeli rizikovati što se tiče ove utakmice. Obrad Starčević ima problem sa žuljem na nezgodnom mjestu te ne može trenutno da nosi kopačku. Danas smo dali šansu i golmanu Gučmazovu koji je branio izuzetno dobro posljednjih trideset minuta, uz najiskusnijeg Šćekića koji je branio prvih šezdeset minuta. Naravno, neću da ističem pojedinačno nikoga, ali svi oni koji nas prate treba da znaju da idemo dobrim putem, da nemamo nikakvih problematičnih povreda, što je veoma bitno za ovu fazu priprema. Kroz oporavak nakon utakmice i angažman našeg fizioterapeuta Igora, kojeg izuzetno pohvaljujem za sve što je sam uspio uraditi za ovih sedam dana i svaka mu čast jer uspijeva kroz manuelnu masažu vratiti igrače u normalu" - istakao je šef stručnog štaba dobojskog premijerligaša.

Sloga Meridian Doboj/Foto Rade Šešlak

"Nadam se da će prekosutra svi biti na jutarnjem treningu, prvenstveno mislim na Stevanovića i Starčevića, jer to bi mi dalo signal da ćemo dvije naredne utakmice koje se igraju u dva dana, odigrati na još višem nivou nego što smo sada odigrali. Ovo su pripreme i ja samo želim da igrači ispunjavaju ono što se od njih traži, a oni to zaista sve odrađuju veoma profesionalno, tako da nemamo ni jedan najmanji problemčić. Veoma težak raspored nas čeka na početku prvenstva. Mi se moramo dobro uigrati, zato i igramo ovakve pripremne utakmice, kako bi napravili što bolji rezultat na otvaranju prvenstva" - zaključio je na kraju Jagodić.

FK Sloga Meridian trenutno odrađuje dvonedjeljne ljetne pripreme na Zlatiboru, tačnije do 19.jula. Do povratka u Doboj, tim Sloge Meridian će odigrati još nekoliko pripremnih utakmica.

Sloga Meridian Doboj/Foto Rade Šešlak


Sloga 2 : 0 Zvijezda 09
Sarajevo : Velež
Posušje : Zrinjski
Široki Brijeg : Borac
GOŠK 1 : 0 Željezničar
Tuzla City : Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 28 20 6 2 66
2 Zrinjski 28 19 4 5 61
3 Velež 28 13 10 5 49
4 Sarajevo (-3) 28 13 6 9 42
5 Posušje 28 11 8 9 41
6 Sloga 29 13 2 14 41
7 Široki Brijeg 28 10 5 13 35
8 GOŠK 28 8 8 12 32
9 Željezničar 28 9 3 16 30
10 Igman 28 8 4 16 28
11 Tuzla City 28 7 6 15 27
12 Zvijezda 09 29 6 2 21 20