XS
SM
MD
LG

Plivači Leotara prvaci i vice šampioni BiH

U organizaciji Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine 04. i 05. marta, na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održano je Zimsko Državno prvenstvo u plivanju. Učešće je uzelo dvadeset pet klubova iz Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa 338 plivača, od čega je 191 u muškoj i 147 u ženskoj konkurenciji.

Plivački klub „ Leotar “ predstavljali su  :  Marija Kurtović, Bojana Popović i Vasilije Supić.

Na prvenstvu se u svim individualnim disciplinama  plivaju kvalifikacije u jutarnjem dijelu programa i A i B i C finale u popodnevnom dijelu programa.

" A " finale je Apsolutno finale, " B " finale je za mlađe juniore, juniore/omladince, „ C “ finale je za mlađe katede/mlađe pionire i kadetsku kategoriju.

Plivači Leotara osvojili su ukupno šest medalja, od čega su dvije zlatne i četiri srebrne.

Marija Kurtović postala je prvak Bosne i Hercegovine na 50 metara slobodno i 200 metara mješovito za djevojčice do 12 godina, a viceprvak Bosne i Hercegovine postala je u disciplinama : 50 metara leđno, 50 metara prsno, 50 metara delfin i 400 metara mješovito za djevojčice do 12 godina.

Bojana Popović i Vasilije Supić, prvim nastupom na državnom Zimskom prvenstvu ostvarili su zapažene rezultate i oborili svoje lične rekorde.