XS
SM
MD
LG

Kelme oblači reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i proizvođač sportske opreme „Kelme“ su jučer u Sarajevu potpisali ugovor o tehničkoj saradnji, kojim je potvrđena saglasnost strana za saradnju i partnerstvo u narednom periodu. Reprezentativci naše zemlje će več u narednim kvalifikacionim utakmicama, sa Islandom i Slovačkom, nastupiti u novoj „Kelme“ opremi.

Adnan Džemidžić, v.d. generalni sekretar NS/FS BiH, je povodom potpisa ugovora o tehničkoj saradnji izjavio:

„U novi kvalifikacioni ciklus za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj ulazimo sa novim tehničkim sponzorom i željom da zajedničkim snagama ostvarimo plasman na ovo prestižno takmičenje. Saradnja koju smo zaključili donosi i nove benefite za obje strane. Mi sa svoje strane stremimo svojim zacrtanim ciljevima, a „Kelme“ je kompanija koja će u predstojećem periodu biti zajedno sa nama da nas prati na tom putu.“

Srđan Jaćimović, zamjenik direktora firme „Jaćimović“ d.o.o. koja je zastupnik „Kelme“ sportske opreme za Bosnu i Hercegovinu, je rekao:

„Ovo je za nas veoma izazovan projekat, ozbiljan profesionalni zadatak koji zahtjeva veliku odgovornost i potpunu posvećenost. Izazov je raditi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na putu ostvarenja novih rezultata. „Kelme“ kao evropski brend sa dugom tradicijom je prepoznao snagu brenda NS/FS BiH i fudbalske reprezentacije BiH, te je zajedno sa nama učestvovao u dostavljanju najatraktivnije sponzorske ponude. Materijali od kojih se proizvodi sportska oprema „Kelme“ je reprezentativnog kvaliteta materijala, provjerena na tržištu. Stoga iskreno vjerujemo da će reprezentacija Bosne i Hercegovine u novoj sportskoj opremi ostvariti i svoj prvi plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu.“

„Kelme“ je španska firma za proizvodnju sportske opreme, osnovana 1963. godine, čiji su proizvodi prvenstveno namijenjeni za fudbal, futsal, košarku, trčanje, biciklizam, kriket, tenis, kao i druge sportove.