XS
SM
MD
LG

Nova katastrofa Dobojlija

Fudbaleri Veleža su odigrali odličan meč protiv Sloge u revanšu polufinala Kupa BiH, pokazavši da sve što su napravili na proljeće nije slučajno i da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi.

Bila je ovo Veležu ukupno sedma utakmica ovog proljeća, a uz izuzetak duela sa Zrinjskim, u kojem su rutinski poraženi, Rođeni su sa stilom dobili sve ostale utakmice i pokazali da je izbor Nedima Jusufbegovića za novog trenera bio sjajan izbor.

Jasno je bilo i nakon prve utakmice i pobjede Veleža od 3:0 da će večerašnji meč biti samo formalnost, ali da i pored toga pristupaju maksimalno ozbiljno domaći su pokazali već u sedmoj minuti. Velež je izvršio pritisak, Lauš je šutirao, a lopta se od prečku odbila do Ede Vehabovića, koji pogađa mrežu gostiju.

Utakmica je praktično bila završena u 21. minuti, kada je Alen Dejanović pogodio za 2:0, a pogotku je prethodila maestralna akcija domaćina, koji je tako riješio sve eventualne nedoumice već nakon dvadesetak minuta. 

Imao je mostarski tim potpunu inicijativu i do poluvremena, mada nije više pokazivao toliko želje, no gosti su bili apsolutno bez šansi da naprave nešto ozbiljnije, pa je prvi dio okončan sa 2:0.

Nastavio je Velež sa dominacijom i u drugom poluvremenu, a novi pogodak je postigao Brazilac Wallace u 55. minuti nakon lijepog udarca.

No, nije se ni tu Velež zaustavio. U 69. minuti, Wallace koji je odigrao dosta zapaženu ulogu nakon ulaska u igru, u ulozi je asistenta, a strijelac je Nedim Hadžić za ogromnih 4:0.

Mostarski tim je morao usporiti u 76. minuti, kada je zbog povrede teren napustio Mitar Ćuković, a trener Nedim Jusufbegović je ranije izvršio sve izmjene. Tako je do kraja ostalo 4:0, a u Veležu mogu biti prezadovoljni kako se stvari odvijaju ovog proljeća.