XS
SM
MD
LG

Potvrda odličnog suđenja – Luki Bilbiji maksimalna ocjena

Luka Bilbija (u sredini) pred finale Kupa BiH

Da je Luka Bilbija, internacionalac sa FIFA znakom iz Prijedora perfektno obavio povjereni zadatak u finalu Kupa Bosne i Hercegovine na utakmici Velež - Zrinjski (0:1) potvrđuje i ocjena kontrolora suđenja pomenutog meča.

 


Posmatrač suđenja iz Banjaluke Ognjen Valjić, nekada i sam sudija sa FIFA znakom, a danas kontrolor na listi UEFA, kako saqznajemo iz pouzdanih izvora, dao je maksimalnu ocjenu – 8.5 za Bilbijno suđenje.

Prema prikazanom i viđenom potpuno po zasluzi!

Tako je Luka Bilbija još jednom potvrdio da spada u red najboljih i najkvalitetnijih arbitara iz ovog dijela Evrope, što znaju i u Nionu jer su ga predvidjeli za napredovanje na međunarodnim listama, a dospio je i u uži krug sudija za Evropsko prvenstvo do 19 godina, te uživa veliko povjerenje UEFA.
Na kraju treba dodati da za Luku Bilbiju nije vezana nijedna sudijska afera u domaćem fudbalu niti se pamti “loša utakmica”…

Predispozicije za visok uzlet što može da bude samo ogroman interes fudbala Republike Srpske i BiH.

U vremenu kada je suđenje u “Dejtonskoj zemlji” pod velikom lupom javnosti treneri finalista Krunoslav Rendulić i Nedim Jusufbegović nijednom riječju se nisu dotakli suđenja Luke Bilbije poslije meča u Zenici, niti je ko dao bilo kakav komentar…

Kažu stručnjaci, a od njih uče laici, najbolje suđenje je kada je sudija neprimjetan!

Zato je Bilbija i zaslužio maksimalnu ocjenu 8.5.