XS
SM
MD
LG

Sokoli spremni za Orlove

 

Bugarska je arhivirana, “sokoli” se okreću pripremama za meč sa Srbijom, u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Stefan Mugoša ističe da nas čeka jači rival, ali da niko nije nesavladiv.

“Čeka nas novi izazov. Prvo da se oporavimo, a onda da probamo da nastavimo pobjednički niz. Sigurno da će biti mnogo teže nego u Bugarskoj jer imaju kvalitetnu reprezentaciju, ali niko nije nepobjediv. Nemamo strah. To je utakmica kao i svaka druga. Srbija je pokazala da je ozbiljna reprezentacija, naročito u Ligi nacija. Poštujemo ih, ali najviše cijenimo sebe. Nadam se da ćemo dobiti vjetar u leđa od navijača i da ćemo doći do željenog rezultata”, rekao je Mugoša.

Ne sumnja napadač “sokola” da će za dvije večeri pod Goricom sve proći u potpuno sportskim okvirima.

“Očekujemo najsportskiju moguću podršku. Nema druge priče, osim sportske. Sa nestrpljenjem čekamo utakmicu i da probamo da nastavimo pobjednički niz.Cijela ekipa Srbije je odlična, Vlahović, Tadić, Mitrović, Kostić. To su fenomenalni igrači, ali imamo i mi kvalitete. Možemo da igramo sa svima, to smo pokazali ranije protiv Turske, Holandije, Rumunije. Poštujemo ih, ali ne damo na sebe.”

Pobjeda u Bugarskoj podiže samopouzdanje pred duel sa jačim rivalom.

“Svi smo srećni i zadovoljni. Znate koliko je važan početak kvalifikacija. Ova tri boda nam daju vjetar u leđa i samopouzdanje jer smo na najbolji način otvorili kvalifikacije.”

Golgeter reprezentacije ističe da će Bugarska u budućnosti biti veoma opasna za sve protivnike.

“Ne bih rekao da Bugari nisu dobra selekcija. Imaju mladu ekipu, promijenili su dosta igrača. Možda su ranije imali velika imena, ali su kao tim napredovali sa novim selektorom. Nikome neće biti lako da osvoji bodove u Bugarskoj.”

Mugošu raduje i činjenica da stručni štab na raspolaganju ima veliki broj kvalitetnih fudbalera.

“Proširio se broj kandidata za reprezentaciju. Imamo dužu klupu, što je veoma važno u kvalifikacijama. Praktično svi igrači mogu da pomognu timu. Svi koji su igrali pokazali su da se na njih može računati”, zaključio je Stefan Mugoša.

Crna Gora i Srbija igraće u ponedjeljak od 20.45 na stadionu pod Goricom, piše cdm.me