XS
SM
MD
LG

Partizan bolji od Radničkog

 

Odbojkaši Partizana Efbet zabeležili su veliku pobedu u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Banka Poštanska štedionica Superlige. Crno-beli su večeras, kao gosti, porazili Radnički doo iz Kragujevca sa 3:0, po setovima 27:25, 25:21 i 25:12.

Iako je tim Bojana Janića u utorak odigrao veoma turbulentnu utakmicu, u odnosu na polufinalnog rivala, večeras je dokazao zašto je jedan od glavnih favorita za osvajanje titule.

Prava rezultatska klackalica viđena je u prvom periodu. Radnički je za nijansu bolje otvorio ovaj duel, ali je Partizan za tili čas stigao do preokreta. Takav splet događaja viđen je još nekoliko puta tokom uvodnog seta i sve do same završnice nije bilo jasno ko će izaći kao pobednik. Iako je domaćin prvi stigao do set lopte, Partizan je bio dovoljno koncentrisan i istrajan i na kraju je sa 27:25, poveo sa 1:0.

Nisu Kragujevčani pali nakon prvog seta, već su svim snagama krenuli u pohod na drugi. Odmah su preko tandema Blagojević-Ivanković napravili prevagu i poveli su sa 8:5. Pokušavao je Partizan u nastavku na sve načine da anulira prednost rivala, ali je tim Alekse Brđovića uspevao da odoli. Ipak, pri rezultatu 16:14, u korist domaćina, Partizan je na krilima Mrdaka, uz podršku Tadića i Petrovića, napravio seriju od 8:1 i poveo sa 22:17. Ispostavilo se vrlo brzo da je ovaj nalet čete Bojana Janića bio presudan i crno-beli su sa 25:21, duplirali svoje vođstvo.

U trećem setu na terenu je postojala praktično jedna ekipa. Iako je Radnički kako u ovoj, tako i u utakmicama tokom čitave sezone pokazao kvalitet, Partizan je večeras bio na vrhuncu zadatka. Odmah su Beograđani na početku seta preko Mrdaka i Tadića poveli sa 10:1 i već tada je bilo izvesno da će na kraju slaviti. To se uskoro i desilo, pošto je u nastavku Partizan odigrao sjajno u svim segmentima i na kraju rivala ostavio na svega 12 osvojenih poena.

Bojan Janić, strateg Partizana, ističe da posao još uvek nije završen

„Čestitke mojim momcima na pobedi, ali i Radničkom na jednoj fer utakmici. Pribojavali smo se prve utakmice, pogotovo zbog naše energije, pošto smo istrošeni nakon veoma teškog četvrtfinala. Mislim da smo pod tim utiskom i ušli u meč. Imali smo sjajnu reakciju sredinom drugog seta i to smo održali do kraja i ponosan sam na to. Ipak, ovo ni blizu nije gotov posao, jer sam siguran da Radnički dolazi u Master da prikaže mnogo bolju i agresivniju igru, ali ćemo mi biti spremni na teži meč nego večeras“, rekao je Janić.

Najefikasniji u pobedi svoje ekipe bio je Milija Mrdak sa 20 poena, dok se kod domaćina istakao Aleksandar Blagojević sa 14.

Statistiku sa utakmice možete pogledati ovde.

Priliku da overi plasman u finale Partizan će imati već u ponedeljak, kada će dočekati Radnički. Eventualna treća utakmica na programu je u četvrtak, 13. februara, u Kragujevcu.