XS
SM
MD
LG

Vlaseničanke i Milica Mazić potvrdile kvalitet

Zlatne djevojke, košarkaški tim OŠ "Vuk Karadžić" Vlasenica još jednom je stigao do  zlatne medalje na Malim olimpijskim igrama koje su se na republičkom nivou održale u Banjaluci.

Prva četvrtina finalnog meča između trebinjskih i vlaseničkih košarkašica bila je neizvjesna, ali su onda djevojčice iz Vlasenice  furiozno dobile meč rezulatom 43:21.

Anđela Petković, Milica Mazić, Marija Mazić, Marija Kraljević, Ena Stevanović, Teodora Danilović, Dunja Šarac, Stana Vuković, Andrea Sokić, Arina Erkić, Stefanela Kurtuma i Nela Stanišić su prvakinje Republike Srpske, te su tako zlatnim slovima ispisale istoriju vlaseničke košarke pod vođstvom nastavnika Dalibora Vidovića.

Milica Mazić je drugu godinu zaredom proglašena za najbolju igračicu turnira. Ona je inače reprezentativka Srbije u mlađim kategorijama.U timu se nalazila i njena sestra Marija.

Iz OŠ "Vuk Karadžić" izrazili su zahvalnost načelniku opštine Vlasenica Miroslavu Kraljeviću i direktoru ŠG "Birač" Goranu Đuriću na finansijskoj pomoći u organizaciji ovog takmičenja.