XS
SM
MD
LG

Partizan ga motiviše

Nemanja Borojević

MODRIČA – U „gradu podno Majne“ nicali su sportski talenti kao pečurke posle kiše. Odbojkaši, fudbaleri, karatisti, svojevremeno rukometaši. Pa, ipak, odavno nije bilo optimizma da će uspeh sigurno doći kao u primeru košarkaša Nemanje Borojevića. Bek i krilo Modriče pleni borbenošću, požrtvovanjem, upornošću.

„Moj otac i ja smo jednom prilikom gledali košarkaški derbi Crvena zvezda – Partizan i u meni se nešto formiralo, sebi sam tada obećao da ću trenirati košarku. Bio sam mali, jedva da se toga sećam, ali se sećam. Obećanje koje dadoh sebi sada ispunjavam i od desete godine radio sam u MD klincima, a pune četiri godine vredno radim u Košarkaškom klubu Modriča. Naravno, mnogo mi je pomogao trener Mirko Milojević, ali najvažnije je da svakodnevno jača motiv za ličnim uspehom. Dabome, navijam i za uspehe kluba“, govori Nemanja Borojević.

Vinuo se u sportske visine, ali još nije dokučio zvezde neba sportskog.

„Rođen sam 26.septembra 2005.godine i visok sam 195 cm. Uz intenzivan rad na klupskim treninzima, ja se svakodnevno bavim trenažnim procesom individualno. Zaista, imam jaku volju da uspem“, ne skriva on.

Tu su i uspesi, stidljivo ih iznosi, vaspitan je tako.

„Izabran sam za najperspektivnijeg sportistu svoje Modriče u 2021.godini. Modriča je sada sezonu završila na trećem mestu u drugoligaškoj konkurenciji. Igram još i za juniore, tu smo bili najbolji u regiji Tuzla. Mene su proglasili za MVP tog takmičenja, išao me šut, asistencije, skokovi, sve je za sada kako se samo poželeti može“, zadovoljno će Nemanja Borojević.

Otkrio je šta mu srce i dušu ispunjava.

„Kada Partizan pobeđuje mojoj sreći nema kraja. Da me sreća pogleda, pa da jednog dana zaigram u voljenom klubu, tada bih bio najsrećniji čovek na svetu. Inače, drugi sam razred ekonomije u SŠC’Jovan Cvijić’ u Modriči. Mnogo gotivim profesora Vladenka Kovačevića, ali čak ni on me nije uspeo ubediti da navijam za Crvenu zvezdu. Ja taj klub poštujem, takođe je veliki, ali Partizan je u mojim očima blago najveće“, naglasio je Borojević.

Ono malo vremena što preostane posveti belom sportu i Novaku Đokoviću.

„Nole je čudo, fenomen. Ceo svet mu se divi. Ja sam ga posebno zavoleo kada je jednom prilikom izjavio da su važni veliki snovi. I meni je to postala zvezda vodilja. Moji veliki snovi se zovu – Partizan! Ko zna, možda se jednog dana i ostvare“, zaključio je Nemanja Borojević, mladi i stasiti košarkaš Modriče.

Čovek je oduvek ono u šta veruje...