XS
SM
MD
LG

Hadžibegić objavio spiska reprezentativaca

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić saopštio je danas spisak igrača na koje računa za utakmice sa Portugalom i Luksemburgom.

Hadžibegić je na spisak uvrstio 23 igrača, ali je spremio i dodatnih 10 poziva u slučaju da se određeni igrači sa glavnog spiska povrijede.

- Rekao sam prošli put da hoću da proširim spisak, jer nije bilo prijateljskoj utakmica i da bi se svi uzobiljili. Lakše je raditi kada je veći roster. Imamo nekoliko povrijeđenih igrača, a poslali smo i još deset poziva igračima koji će uskočiti u slučaju povreda, rekao je Hadžibegić.

SPIASAK POZVANIH:

Hadžibegić objavio spisak: Adrian Leon Barišić i Dal Varešanović dobili pozive u reprezentacijuPročitaj više

Na spisku se nalaze i imena Dala Varešanovića i Adriana Leona Barišića, a Hadžibegić je obrazložio odluku da njih pozove.

- Barišić iz Osijeka je izrazio želju da zaigra za BiH i ukazala se prilika. Hadžikadunić je povrijeđen, a Barišića sam gledao i vidio da nam odgovara po kvalitetima te sam se odlučio za njega. Kada je riječ o Dalu Varešanoviću, rekao sam da nijedna reprezentacija ne postoji bez domaćih igrača, a Dal mi je najbliži Pjaniću. Odigrao je najbolju polusezonu i zaslužio je poziv, ali i da ispoštujemo domaću ligu. U razgovoru i sa trenerima došli smo do konsenzusa da je on taj.

Hadžibegić je prokomentarisao i povratak Luke Menala u reprezentaciju.

- Ne postoji igrač koji je igrao za BIH, a koji nije u našim planovima. Želja je da se napravi najbolje. Nemamo igrača koji igra 90 minuta. Ne postoji igrač koji igra svih 90 minuta. Menalo je poziv zaslužio iz dva razloga. Dobijao je ranije pozive, a s druge strane želja mi je bila da pokažem da mislim na sve igrače i da se svi igrači trude da nametnu. Menalo igra u dobrom klubu i to su bili elementi da ga pozovem, ispričao je Hadžibegić.

Selektor Zmajeva je priznao i da se raspitivao za Harisa Tabakovića, ali da ne može poslati poziv svima i potpuno promijeniti reprezentaciju.

Također, selektor je otkrio i da Krunić ima problema sa povredom, no da ga je i pored toga odlučio pozvati.

Istakao je također da će se Zmajeve za utakmice pripremati u Zenici od 7. juna, a da će Menalo dobiti i dopust za svadbu (10. ili 11 juna), nakon čega će se ponovo priključiti reprezentaciji. 

Na širem spisku se nalaze: Haris Duljević (FC Hansa Rostock), Sanjin Prcić (RC Strasbourg), Vladan Danilović (CD Nacional), Jasmin Mešanović (Kisvarda FC), Said Hamulić (FC Toulouse), Armin Hodžić (FK Željezničar), Osman Hadžikić (FK Velež), Josip Ćorluka (HŠK Zrinjski), Hrvoje Barišić (HŠK Zrinjski), Elvir Duraković (FK Igman Konjic).