XS
SM
MD
LG

Partizan neće promenu termina

Partizan - Cedevita Olimpija / Fejsbuk, KK Partizan

Kako će se razmrsiti Gordijev čvor oko finalne serije ABA lige biće najverovatnije poznato danas. Za sada se nastavlja igra nerava.

Na pismo sa novim terminima koje je predložio Milija Vojinović, sportski direktor ABA lige, Crvena zvezda je kratko odgovorila da je saglasna. Ali iz Partizana je stiglo pismo sa potpisom Zorana Savića, sportskog direktora Partizana u kom ga obaveštava da crno-beli nisu saglasni.

Evo i kako je Savić obrazložio Partizanov stav:

„Poštovana gospodo,

Cenimo napore menadžmenta da se na neki način reši problem do koga je iznenada došlo zbog određivanja istog termina utakmica ABA Lige i Košarkaške lige Srbije. Nije nam poznato kako je moguće i zbog čega je došlo do takvog problema.

Što se tiče Vašeg predloga za izmenu termina u poslednjem momentu nakon konsultacija sa komercijalnim službama kluba, upravom i stručnim štabom zaključili smo, na žalost, da KK Partizan ne može da prihvati predloženu izmenu termina. Naše očekivanje je da se držimo pravila koja smo svi u ABA Ligi usvojili.

KK Partizan je u skladu sa kalendarom takmičenja i primljenom obaveštenju o terminima utakmice (objavljenom i postojećem na zvaničnoj internet stranici lige) ranije pustio u prodaju ulaznice za prvu utakmicu finalne serije ABA Lige, od kojih je veliki broj ulaznica prodao. Klub očekuje rekordnu posetu.

Poznato je da naše utakmice prati veliki broj navijača, od kojih mnogi žive van Beograda. Jasno je da naš klub ima veoma dobar odnos sa svojim navijačima, zahvalan im je za bezrezervnu podršku i vodi računa o njima (kao i oni o svom klubu).

KK Partizan ne može i neće da izneveri svoje navijače koji su već kupili karte za utakmicu. Zato bi bilo neodgovorno da prihvatamo termin koji su odredila iz menadžmenta Lige koja su za to ovlašćena.

Dakle, naš odgovor na Vaše pitanje je da KK Partizan nije saglasan sa promenom termina.

Molimo Vas da nas obavestite u koje će se tačno vreme 12.6.2023. godine odigrati prva utakmica finalne serije lige.”