XS
SM
MD
LG

Stefan Marković rekao - dosta je bilo!

Kraj, Stefan Marković

Stefan Marković trofejni reprezentativac, košarkaš Crvene zvezde, završio je u četvrtak svoju prebogatu karijeru, koja je trajala 18 godina.

- Kao klub smo ponosni što je Stefan deo svoje igračke karijere proveo (i završio) u našem klubu kome je dao mnogo. Za dve sezone odigrao je 116 utakmica i osvojio pet trofeja sa KK Crvena zvezda Meridinabet (ABA ligu, dve titule prvaka Srbije i dva KRK) ali je tokom svog boravka još jednom potvrdio da je jedan od najvećih profesionalaca koji su nosili crveno-beli dres, radnika, ratnika, omiljenih saigrača na terenu i svlačionici, i na prvom mestu dobar čovek i veliki šampion!

U karijeri koja je od 2006. godine bila za čistu desetku, igrao je za tačno deset klubova u najjačim evropskim ligama.

Sa reprezentacijom Srbije u mlađim kategorijama osvojio je zlatnu medalju 2009, a sa seniorskom je stigao do srebra na tri najveća takmičenja: OI, SP i EP.

- Pefi hvala ti na svakom treningu, utakmici koje si kao i uvek odradio sa 101 posto mogućnosti, hvala ti što si kao igrač i čovek bio deo tvoje Crvene zvezde, kluba čija su ti vrata u budućnosti uvek otvorena! KK Crvena zvezda svi zaposleni, predsednik, menadžment, treneri, igrači žele Stefanu puno zdravlja i sreće u privatnom životu i novim poslovnim izazovima koji ga očekuju. Kao igrač je postigao sve i karijeru je završio kao velikan.

Stefan Marković završio karijeru