XS
SM
MD
LG

U Konjic u  je održano Balkansko prvenstvo u bodibildingu i fitnesu

Vanmja Tokić

U sklopu manifestacije Dani Grada Konjica u kino sali Narodnog univerzitata održano je Balkansko prvenstvo u bodibildingu i fitnesu.

Balkansko prvenstvo  je okupilo takmičare iz BiH, Hvrvatske, Srbije, Moldavije,Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Mađarske i Italije, a čast da otvori ovo takmičenje pripala je Zlatku Saračeviću koji je rekao :

 „ Ovo je jedna novina što se tiče sporta, organizacija je na visokom nivou i puno znači  Konjicu , da se jedno ovakvo  takmičenje održava baš u ovom gradu, a sve zahvaljujući Adnanu Alagiću, koji je prvak svijeta, te na račun toga, došla je ideja da se organizuje Balkansko prvenstvo u bodibuildingu i fitnesu u gradu Konjicu „ kazao je Zlatan Saračević .

Pobjednik Ivan Marinković iz Srbije je šampion Balkannskog prvenstvau bodibilidngu i fitnesu. On je apsolutni pobjednik ovog prvenstva , jer je u dvije kategorije, Mr. Athetlic i Mr. Bodibildingu u teškoj kategoriji  osvojio prvo mjesto, te onda i u finalnoj smotri svih pobjednika kategorija proglašen najboljim. Nakon takmičenja rekao:

„Ovo je bilo veoma jako takmičenje, a konkurencija je bila jača i od Evropskog prvenstva. Organizacija je bila  na visokm nivou i zahvaljujem se Adnanu Alagiću na  vrhunski organizovanom takmičenju“, riječi su Ivana Marinkovića.

U konkurenciji žena pobjednica je Vanja Tokić iz Hrvatske koja je pobjedila u profesionalnom kategoriji Pro bikini, a koja nam je rekla:

“ Ovo je deveti put da učestvujem u posljednje dvije godine, a, u zadnjih mjesec dana ovo mi je četvrta zlatna medalja. Od 2020. Godine se takmičim u profesionalnoj kategoriji Pro bikini“, kazala je Vanja Tokić.

Najzaslužiniji što se ovo takmičenje odražalo u Konjicu je Adnan Alagić koji je poslije takmičenja rekao :

''Naša reprezentacija je ekipno  najbolja na Balkanskom prvenstvu. Zadovoljan sam cjelokpupnim takmičenjem, jer smo danas imali više od stotinu takmičara i  takmičarki. Sve je proteklo na vrhunskom nivou i drago mi je da smo uuspjeli u ovom projektu. Ovo je ulazna karta za Svjetskom prvenstvo u oktobru za našu reprezentaciju“ kazao je Adnan Alagić.

Ivan Marinković