XS
SM
MD
LG

Završen turnir ''Tri kornera penal''

Auto škola MB

Na prepunom Sportskom centru „Partizanovo“ u Konjicu je odigrano finalno večer malonogometnog turnia „Tri kornera penal 2024“, uz organizaciju Ustanove Sportska dvorana Konjic, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica u okviru „Konjičkog ljeta.

Pobjednik ovogodišnjeg turnira je ekipa Auto škola M&B koja je u finalu u veoma kvalitetnoj utakmici pobijedila ekipu TR Salihović rezultatom 4:2.

Golove za pobjedničku ekipu su postigli Aid Kudra, Senad Dizdarević, Edis Sarajlić i Bilal Jelić, za TR Salihović oba gola je postigao Meldin Podrug.

Treće mjesto je osvojila ekipa Magic kids Vogošća koja je rezultatom 4:3 savladala ekipu Vikendica Jablaničko jezero.

Za najboljeg igrača turnira je proglašen Senad Dizdarević iz pobjedničke ekipe, dok su njegovi saigrači Aid Kudra i Omer Ćosić najbolji strijelci turnira, sa po pet postignutih golova. Amar Delić je proglašen za najboljeg golmana iz ekipe TR Salihović.

Pobjednička ekipa turnira je dobila novčanu nagradu u iznosu 5.000 KM, drugoplasirana ekipa 2.5OO KM, trećeplasiran 1.500, a, nagrada za četvrto mjesto je 500 KM.

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić i Adnan Velagić ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta HNK.