XS
SM
MD
LG

Sutra put Bugarske

Репрезентација Србије одлази сутра (понедељак, 19. јун) у Разград, где је у уторак од 20,45 очекује дел са Бугарском, трећи меч у квалификацијама за Првенство Европе које се идуће године одржава у Немачкој.

Загревање Орлова за сусрет са Бугарском, која је јуче гостовала у Виљнусу (1:1), било је у Бечу против веома мотивисане селекције Јордана, где су изабраници селектора Драгана Стојковића учинили све да близу десет хиљада навијача задовољно напусти трибине стадиона Аустрије (3:2). Играла је Србија у комбинованом саставу, распоредио је селектор минутажу, растеретио играче пред најважнији јунски испит. Остварена је победа која је истог часа архивирана, јер и пред меч са Јорданом, свима је у глави била Бугарска.

Очекује нас важан сусрет у Разграду против Бугарске, после две победе на старту, трећа победа може пуно тога да донесе на путу до Немачке?

-По мени је то једна од најбитнијих утакмица, знамо шта може да нам донесе. Са евентуалном победом били бисмо много ближи коначном циљу. Имали смо у Бечу лепу увертиру, спремни смо за оно што нас очекује у Разграду. Сигурно да нам неће бити лако, али ја верујем у победу, јер са нова три бода били бисмо много ближе пласману на Европско првенство – истиче Филип Костић.

Незгодан је термин, али како је селектор добро распоредио минутажу, утисак је да свежи дочекујете меч у Разграду?

-Јунски термин је јако незгодан, али како свима, тако и нама. Мистер је поделио минутажу. Дао је шансу и неким играчима који нису много играли, добили су прилику да се докажу, покажу да им је место у репрезентацији. Искрено се надам да су је искористили. И идемо даље. Све је добро, атмсофера у екипи што је најбитније. Сложни смо, а када је тако можемо много.

Колико Филипу Костићу недостаје Влаховић, саиграч из Јувентуса, наравно и репрезентације? Због амбијента, али и на терену?

-Недстаје ми, јер ми се дружимо и ван терена. Са њим имамо квалитет више. Желим му да се што пре опорави, да се врати и постиже голове као што је то радио у клубу и репрезентацији.

Јовељић се потрудио против Јордана да то надокнади, надамо се да ће тако бити и у Бугарској?

– Јесте, Јовеља је показао да је заслужено добио позив. Постигао је два гола, а то је много важно за његово  самопоуздање. Играли смо заједно у Ајнтархту, баш сам срећан због њега. Заслужио је све ово што му се дешава. Надам се да ће наставити тај низ у Бугарској, рекао сам му то одмах после меча, у Разграду уради исто што си сада против Јордана.

 

Капитенска трака радује и обавезује?

-Велика је част и задовољство носити капитенску траку, било ми је први пут, осећај је невероватан. Пробудило је пуно неких емоција у мени, све то ми је само додатни мотив да за грб, дрес и државу Србију дајем све од себе – рекао је Филип Костић.

Уласком у игру Сергеја Милинковић – Савића, наравно и капитена Душана Тадића, ствари су дошле на своје место и како је рекао селектор Стојковић, када смо одлучили да желимо победу, ми смо је и остварили. Питање за Сергеја, пред Србијом је јако важна утакмица, а циљ је да се остане на првом месту групе?

-Наравно, сигурно да ћемо ићи на сва три бода, јер онда, нећу да кажем математички, али сигурно да смо велики део посла онда завршили. У случају победе били бисмо веома близу циља и пласмана на Првенство Европе – не крије СМС.

Практично је крај сезоне, остало је још 90 минута у Разграду. Колико се сви заједно осећате свежи пред последњи меч са Бугарском?

-Тешко је, али било је овако и прошле године када смо били десет дана са репрезентацијом и направили неке добре ствари. Мислим да ни сада неће бити грешке, желимо да узмемо три бода и онда одемо на одмор.

Следи анализа Бугара, колико их је СМС до сада гледао?

-Искрено, није да сам их нешто претерано гледао, али имаћемо најбољу могућу анализу и припремити утакмицу на прави начин.

Колико нам на менталном, психолошком плану значи победа против Јордана?

-Значи нам, наравно. Али ипак је то пријатељска утакмица, важно је да смо се припремили како треба, а мислим да ћемо против Бугарске одиграти много боље него против Јордана – закључио је Сергеј Милинковић – Савић.

Експедиција Србије одлази у понедељак чартер летом до Варне, а онда аутобусом још 150 километара до Разграда. Утакмица са Бугарском игра се дан касније од 20,45 (ТВ пренос Арена Спорт и РТС)