XS
SM
MD
LG

Žoc ide u rekonstrukciju Partizana

Није било изненађење. Ипак су са завршетком сезоне и уговори Кевина Пантера и Матијаса Лесора истекли. Али – да у једном дану остану без двојице најбољих играча, миљеника, био је тежак „ударац“ за навијаче Партизана.

Лесор је и званично постао члан Панатинаикоса, официјалне потврда преласка Пантера у Барселону се чека, али ствар је готова.

И – чак и да више нико не напусти Хумску, Жељко Обрадовић и Зоран Савић ће тешко надокнадити оно што су имали у Пантеру и Лесору. Знају и они то.

А знају и да их чека доста паклено лето. Било би наивно помислити да све ово нису очекивали, да нису били спремни и да немају већ нешто у плану.

Да, ограничени су буџетом. Ту трку са богатијима већ губе. Али – у истим околностима током ове две сезоне склопили су не само – навијачима – један од омиљених тимова, већ и тим који је вратио титулу АБА лиге у Хумску, тим који је на једну лопту остао без пласмана на фајнал-фор Евролиге.

Тај тим је већ остао без два најважнија шрафа. Уговори истичу и Зеку Ледеју, Дантеу Ексуму, Џејмсу Нанелију, Алекси Аврамовићу...

После освајања титуле, нико од њих није имао конкретан одговор на питање: „Шта даље?“. Логично. У том тренутку им је то било мање важно. Пролонгирали су одговор...

Видећемо ових дана – говорили су сви.

Слично су рекли и у спортском сектору. Тачније, одмах на конференцији за медије после мајсторице, Жељко Обрадовић је најавио да ће одмах дан касније сести и са Зораном Савићем кренути у склапање тима за наредну сезону. Најавио је разговоре и са играчима којима су истекли уговори.

Неки су изразили жељу да остану. Алекса Аврамовић је и током сезоне причао како би „што дуже да остане у Партизану“. Џејмс Нанели у ваздуху оставио да лебди велико „можда“...

Отац Дантеа Ексума, Сесил, још током сезоне разгалио машту навијача, кад је рекао да види свог сина као вишегодишњег играча Партизана. Али – ту је и жеља сјајног Аустралијанца да се врати у НБА.

У НБА би и Тристан Вукчевић, као и Јам Мадар. Мада је одустајање младог Израелца од Летње лиге протумачено као сигнал да жели и трећу годину да остане у Партизану. Сви су видели колико је за ове две напредовао. Ове сезоне био и Звезда у успону Евролиге!

Зек Ледеј... и њега су још током сезоне селили из једног у други клуб. Још без званичне потврде.

Истовремено, разговараће се и са играчима који имају уговоре и за следећу сезону...

У сваком случају, за разлику од прошле сезоне када није било потребе да великим променама, јер је костур тима био исти, сада ће у Хумској морати да праве нови костур. А то је увек много тежи посао од просте надоградње.

А амбиције и планови су исти. Ако не и већи.