XS
SM
MD
LG

Povoljan rezultat Sarajeva za revanš na Koševu

Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva večeras su se sastali sa Torpedom u Kutaisiju u utakmici prvog pretkola Konferencijske lige, a meč je okončan rezultatom 2:2.

Bordo tim je trebao imati veliku podršku navijača u današnjoj utakmici. Navijači Sarajeva su se zaželjeli evropskih utakmica nakon što njihov tim nije prošle sezone igrao na evropskoj sceni i veliki broj ih je doputovao u Kutaisi, ali pred samu utakmicu je došlo do sukoba sa domaćom publikom i policijom, koja ih je izbacila sa stadiona i zabranila im gledanje utakmice, odnosno pružanje podrške Sarajevu sa tribina stadiona.

Što se same utakmice tiče, Bordo tim ju je odlično otvorio. Tek što je meč počeo, već u trećoj minuti, Sarajevo je imalo prvu veliku šansu. Ziljkić je sa distance probao svoj šut, golman domaćih Kljajić praktično je već bio savladan, ali prečka se ispriječila i Sarajevo nije došlo do vodstva. Već u narednom napadu, Dal Varešanović šutira nakon kombinacije poslije kornera, ali njegov udarac odlazi malo pored gola.

Bila je ovo najava onoga što će se uglavnom dešavati kroz najveći dio prvog poluvremena. Sarajevo je igralo lijepo i dopadljivo, stvaralo je šanse i bilo puno bolji tim, ali je isto tako i promašivalo. U periodu nakon dvije prilike na otvorenju meča, nove šanse su propustili Kjeremeh, Renan i Zljkić, da bi u 22. minuti Sarajevo ponovo pogodilo prečku. Kjeremeh nije imao sreće da postigne gol nakon što ga je proigrao Duraković, kojem je loptu prethodno dodao Ziljkić.

Samo nekoliko minuta kasnije, udarac Zeljkovića sa distance brani sjajni Kljajić, a onda je poslije odbijene lopte još jednom jako dobro šutirao Ziljkić, ali je lopta otišla malo pored gola, te Sarajevo opet nije došlo do vodstva. Završnica prvog poluvremena donijela je nešto bolju igru Torpeda, a djelovalo je da su silni promašaji poljuljali samopouzdanje kod igrača Sarajeva, koji nisu uspijevali adekvatno napasti gol domaćina.

Torpedo je u 44. minuti poveo, i to praktično ni iz čega. Prvi korner su domaći dobili u 44. minuti, lopta je nakon loše intervencije odbrane Sarajeva stigla do Sandokadzea, a ovaj je zatresao mrežu Sarajeva za veliku radost domaće publike.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Sarajevo dolazi do zasluženog poravnanja. Renan se vješto pozicionira u kaznenom prostoru domaćih i izbjegava ofsajd zamku Torpeda, te rutinski matira Kljajića. 

No, radost gostujućih igrača nije potrajala ni dvije minute, jer je već u narednom napadu odbrana Sarajeva jako loše reagovala, a Irakli Bugridze je savladao Rogića koji je bio loše postavljen. 

Sarajevo je ipak brzo uspjelo doći do novog poravnanja, Ziljkić je oštro ubacio sa lijeve strane, a sjajno je šutirao glavom Varešanović koji se "podmetnuo" pod loptu nakon visokog skoka i pogodio za 2:2.

Sarajevo je zaslužilo vodstvo u prvom poluvremenu, a umjesto toga je gubilo. Ipak, u drugom dijelu je postiglo dva brza gola, ali nakon toga je značajno opao nivo igre Bordo tima, koji je bio u dosta situacija izuzeno naivan i visoko pozicioniran na protivničkoj polovini, te bi nastajali problemi nakon svake izgubljene lopte.

Iz takve igre, Torpedo je bio puno bliži postizanju trećeg gola nego Sarajevo, a u pojedinim navratima Bordo tim je imao i sreću na svojoj strani. Tako je recimo bilo u 80. minuti, kada je Kobuladze pogodio prečku sjajnim udarcem. Do kraja meča, promjena nije bilo, pa je susret okončan rezultatom 2:2, koji je za Sarajevo svakako pozitivan s obzirom na to kako se odvijala situacija na terenu.