XS
SM
MD
LG

FK Arsenal i Opština Tivat pozivaju Tužilaštvo da reaguje

Pres Arsenala

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i predsjednik uprave Fudbalskog kluba “Arsenal” Dejan Kandić su na danas održanoj press konferenciji potpisali i podnijeli  krivičnu prijavu protiv NN lica Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, sa zahtjevom da Tužilaštvo ispita sve okolnosti događaja u vezi sa navodnim namještanjem kvalifikacionih utakmica za evropsku Ligu konferencija, koje je Arsenal igrao sa jermenskim “Alaškertom”.

“Apelujem na Tužilaštvo da se ispitaju sve okolnosti ovog slučaja”, poručio je Komnenović i dodao: “Ne želim da padne sijenka na ime “Arsenala”, jedan od najstarijih crnogorskih klubova. Sve ovo vrijeme “Arsenal” je dostojno predstavljao Tivat i Crnu Goru. Iskreni smo u namjeri da od ovog kluba napravimo brend, stabilnog prvoligaša, a da smo na dobrom putu dokazuje to što klub okuplja 300 tivatske djece”. Komnenović je rekao da uprava kluba ima potpunu podršku Opštine Tivat i njega lično, te je zamolio Tužilaštvo da brzo i efikasno djeluje.

Predsjednik uprave kluba Dejan Kandić naglasio je svoju uvjerenost da FK “Arsenal” nema ništa sa onim što mediji impliciraju.

“Meteorski uspon “Arsenala” ne gledaju svi sa velikim simpatijama. Mi smo mladi kolektiv sa dugom tradicijom koji je za kratko vrijeme uspio. Sve obećano smo ispunili. Sve to ne može da ukalja priča koja se plasira u medijima,” rekao je Kandić i dodao da ako se utvrdi odgovornost pojedinaca - oni treba da odgovaraju. “Ali, ako se utvrdi nevinost uprave i kluba, molim medije i da o tome izvještavaju sa podjednakim interesovanjem.”  

“Otvoreno ću reći da sam razočaran igrom i rezultatom na utakmici protiv “Alaškerta” u Podgorici. Smatrao sam da je dvomeč sa Alaškertom jedna mala patriotska bitka za crnogorski koeficijent na ljestvici fudbalskih država u Evropi. Iz tog razloga mi je žao. Izgubili smo.” – rekao je Kandić.

Predsjednik Skupštine kluba Ivo Bošković podsjetio je prisutne na konferenciji za medije da članovi uprave u klub nisu došli sa namjerom da se bave nečasnim radnjama, te da je jedini cilj uprave to da djecu maknu sa ulice i približe ih sportu.

Iz uprave FK “Arsenal” poručuju da će ambiciozno nastaviti ka zacrtanim ciljevima, jačanju kluba, osvajanju crnogorskog prvenstva, ponovni odlazak u Evropu, te da su to dužni brojnom podmlatku kluba. Radovi na novim prostorijama su pri samom kraju, a u teren i propratne objekte investirano je oko 800.000€, što je ivesticija Fudbalskog saveza Crne Gore i Opštine Tivat.


Mornar 1 : 1 Dečić
Mladost DG 1 : 0 Rudar
OFK Petrovac 2 : 1 Jezero
Budućnost 2 : 2 Sutjeska
Jedinstvo 1 : 1 Arsenal
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Dečić 32 16 10 6 58
2 Budućnost 32 15 10 7 55
3 Sutjeska 32 13 14 5 53
4 Mornar 32 13 13 6 52
5 Jezero 32 13 9 10 48
6 OFK Petrovac 32 9 14 9 41
7 Arsenal 32 8 14 10 38
8 Jedinstvo 32 6 11 15 29
9 Mladost DG 32 7 7 18 28
10 Rudar 32 6 6 20 24