XS
SM
MD
LG

Četiri medalje za JJK Slavija na Balkanskom prvenstvu

Proteklog vikenda takmičari džiu džicu kluba Slavija u sklopu reprezentacije Republike Srpske / BiH nastupili su  na Balkanskom prvenstvu u Podgorici koje je okupilo 1270 takmičara iz 24 države.

 

Slavijaši su dobili 2 prvaka i 2 viceprvaka Balkana. Nina Rajak postala je prvakinja Balkana u uzrastu do 14 godina, kategorija -44kg. Do prvog mjesta stigla je pobjedivši protivnicu iz Grčke u prvom kolu, zatim protivnice iz Rumunije u naredna dva kola, te je u finalu apsolutnom dominacijom savladala protivnicu iz Poljske i na taj način postala prvakinja Balkana. Mitrić Katarina također je postala prvakinja Balkana u istoj uzrasnoj kategoriji,  do 36kg. Njena protivnica u finalu bila je iz Crne Gore ali nije mogla pristupiti finalnom meču.

Naši najmlađi Mitrović Vuk i Nišić Teodora postali su viceprvaci Balkana u uzrastu do 10 godina. Teodora je prikazala sjajne borbe, ostvarivši 2 pobjede nad protivnicama iz Grčke te jedan poraz gdje su presudila 2 boda protiv takmičarke iz naše  Reprezentacije. Ovo je Teodorino 2. Balkansko prvenstvo, nakon prošlogodišnje bronzane medalje stigla je i srebrena. Mitrović Vuk prvi put je nastupao za Reprezentaciju i prestavio svoj klub na za njegov uzras najvećem takmičenju. U konkurenciji od 13 takmičara, pobjedivši borce iz Crne Gore, Rumunije Vuk je stigao do finala, od njega bio je bolji protivnik iz Crne Gore, te je Vuk osvojio najvažniju medalju do sada, srebro na Balkanskom prvenstvu.

Srce na tatamiju ostavili su naši kadeti/nade, Šantić Filip u uzrastu do 16 godina, od 23 takmičara Filip je nakon 5 borbi, od kojih 3 pobjede i 2 poraza ostvario 9.mjesto. Nišić Uroš zauzeo je 5.mjesto, izgubivši nažalost u polufinalnoj borbi, ovoga puta bronzana medalja je izmakla, Uroš je do sada nastupao na mnogo prvenstava i stalni  je član takmičarske ekipe.Ristić Katarina nastupala je u kategoriji do 18 godina, 52kg, i uspjela doći do polufinala gdje je rezultatom 12:12 pobjeda pripala protivnici koja je postigla više ipona. Katarina se ovim sportom bavi nepune 2 godine te je ovaj rezultat zaista sjajan. Boje Slavije i reprezentacije branili su i Antunović Milan, Babalj Danijel,Baljak Nataša, Petrović Kristijan, Gojmerac Iris, Ikonić Dimitrije, Ilić Aleksej, Kvrgić Veljko, Macan Danica, Ždrale Anja.

Matić Lazar pohađao je seminar u trajanju od 4 dana, a na prvenstvu uspješno je položio Kontinentalnu B licencu, također je i jedini sudiji koji uspješno položio na cijelom prvenstvu, zapažen je od strane Svjetskih sudija, te je ovo samo još jedna stepenica više.Blažić Danijel je također sudio ovo prvenstvu, Kontinentalnu B licencu stekao je prošle godine, ovo mu je predstavljalo sjajno iskustvo i korak bliže ka promociji  u Kontinentalnu A licencu. 

Ekipu su predvodili treneri Banjanin Mia i Đukelić Aleksandar.