XS
SM
MD
LG

Savo objavio spisak

Savo Milošević

 Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH, Savo Milošević, na današnjoj konferenciji za medije je saopštio svoj prvi spisak Zmajeva uoči utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i Portugala.

Prema njegovim riječima, Savez je morao da pošalje spisak ranije nego što se ovo sve desilo, misleći na njegovo predstavljanje kao novog selektora Zmajeva.

- Savez je morao da pošalje spisak ranije nego što se ovo sve dogodilo. Ja sam bio malo uključen u to. Ja ne znam da lažem, ni da foliram. Većinu igrača koji su na spisku već su figurirali ovdje i direktor i Savez su spisak samo ponovili. Ja sam izrazio želju da spisak bude proširen i danas ih imamo 27. Naravno da neće moći svi igrati ove utakmice, ali meni je bitno da steknem neku sliku o igračima na treningu, kazao je Milošević, pa dodao:

- Biće još novih igrača na spisku, zavisno šta procijenimo da nam je po profilu neophodno za baraž. Spisak je odrađen sa mnom, uz konsultacije sa mnom. Moj plan je da vraćamo ekipu na 4-2-3-1 sistem. Neću sada to obrazlagati, o tome ćemo kasnije. U skladu sa tim planom su i neka imena na spisku dodata.

Ovo je spisak igrača Zmajeva: Šehić, Vasilj, Pirić, Ahmedhodžić, Kovačević, Barišić, Kolašinac, Dedić, Gazibegović, Hadžikadunić, Ćivić, Hadžiahmetović, Krunić, Pjanić, Cimirot, Tahirović, Stevanović, Varešanović, Ziljkić, Bašić (igraće prvo za U21 sa Francuskom, pa se priključiti), Rahmanović, Džeko, Demirović, Prevljak, Menalo, Hamulić, Bilbija.