XS
SM
MD
LG

Novak ''navija'' za Sinera

Novak Đoković je pobedio Huberta Hurkača u trećem kolu "Zelene grupe" Završnog turnira u Torinu sa 2:1 u setovima (7:6, 4:6, 6:1). Srpskom teniseru je potrebna pobeda Janiksa Sinera nad Holgerom Runeom kako bi se plasirao u polufinale.

Hurkačev brejk u drugom setu zakomplikovao Novakovu situaciju

Novak Đoković jeste ostvario primarni cilj na turniru, pobedu za prvo mesto na kraju sezone, ali znajući koliki je on takmičar i "zavisnik" od pobeda, ovaj rezultat mu nije lako pao.

Hurkač i Đoković vodili su izuzetnu borbu u prvom setu, nisu predali svoj servis rivalu sve do samog taj-brejka, kad je Poljak poklekao i brojnim greškama doveo Novaka do 7:1 i prednosti u setovima.

U drugom setu je Novak bio taj koji je diktirao tempo. Hurkač je iskoristio mali pad Đokovića u petom gemu da ostvari brejk bez dopuštenog poena, pa da se nadoveže i u narednom za ukupno 12 poena u nizu. Pri prednosti 4:3 za Hurkača, Novak ima dve brejk-lopte i ne koristi ih. Tačnije, Hubertove "bombe" od servisa su proradile i donele mu preokret za dva gema prednosti.

Pri rezultatu 1:1 u setovima je Novak izgubio strpljenje i krenuo u maniru "sve ili ništa". Postao je agresivniji i prikazao je potpunu nadmoć nad Poljakom za laganih 6:1.

Đoković sad zavisi od rezultata u meču Janik Suner-Holger Rune. Italijan mora da pobedi kako bi svetski broj jedan kao drugoplasirani otišao u polufinale. Taj duel se igra od 21.00.