XS
SM
MD
LG

Barakova nemoćna Zvezda

Crvena zvezda

Pretrpeli su poraz fudbaleri Crvene zvezde sa 2:0 od Jang Bojsa u okviru petog kola grupne faze Lige šampiona na gostujućem terenu. Noć u Bernu sa nesvakidašnjem scenarijom u kom naši prvotimci nisu iskoristili sijaset prilika pred golom domaćina, dovela je do utiska da izabranici Bahara Baraka nisu imali sreće na veštaku “Vankdorfa”.

 Jang Bojs - Crvena zvezda 2:0 (2:0)

 
Stadion: “Vankdorf”, Bern, Švajcarska.
 
Sudija: Dani Makeli (Holandija).
 
Gledalaca: 30.500.
 
Strelci: Nedeljković (autogol) u 8. i Blum u 29. minutu.
 
Jang Bojs: Račopi, Blum, Kamara, Benito, Garsija, Nijase, Maleš (od 46. Koli), Monteiro (od 74. Čajva), Elia, Ensame (od 74. Ganvula), Ugrinić.
 
Rezerve: Balums, Marcino, Amenda, Lakomi, Koli, Čajva, Janko, Person, Rudani, Lustenberger, Ganvula.
 
Crvena zvezda: Glazer, Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić, Mijailović (od 83. Katai), Stamenić (od 59. Lučić), Hvang (od 90. Kanga), Bukari, Ivanić (od 59. Kraso), Endiaje (od 46. Mijatović).
 
Rezerve: Popović, Degenek, Spajić, Kanga, Katai, Olanjinka, Kraso, Kangva, Mijatović, Lučić, Kabić, Mitrović. 
 
Prvu pravu šansu na utakmici kreirali su crveno-beli u trećem minutu. Odlično je reagovao Endiaje u protivničkom kaznenom prostoru, kada se oslobodio čuvara zagradivši loptu, ali je šutirao pravo u dobro postavljenog Račopija. Nastavili su izabranici Baraka Bahara u istom ritmu, a samo 120 sekundi kasnije Hvang je uputio precizan centaršut na drugu stativu i pronašao Endiaja. Nažalost Senegalac nije uspeo da spusti loptu glavom ka okviru gola. Mogao je odmah i Bukari da zatrese mrežu u personalnom stilu, iz “mrtvog" ugla, u šestom minutu, međutim lopta je prohujala tik iznad prečke. Ipak u dva minuta kasnije domaćin je stigao do prednosti autogolom Nedeljkovića, koga je lopta nesrećno pogodila na gol liniji posle udarca Benita.
 
Igrao se 24. minut kada je Bukari na sjajan završni pas Ivanića izašao u situaciju jedan na jedan sa golmanom Jang Bojsa, ali je Račopi istrčavši pravovremeno iskoristio pad koncentracije našeg krilnog napadača koji je dao snažan for. Uprkos inicijativi našeg kluba, Jang Bojs je preko Bluma duplirao prednost u 29. minutu. Osetio je reprezentativac Južne Koreje u 40. minutu da ima prostora da gađa sa distance, ali je udarac Hvanga risom kopačke sa dvadeset metara kačio samo spoljni deo mreže. Pokušao je Ivanić da smanji prednost šutom sa linije šesnaesterca u 45. minutu, međutim defanzivci švajcarskog tima su dobrim blokom kranjim naporima skrenuli loptu u korner. 
 
Sa očiglednom namerom da se rezultatski vrate u meč krenuli su naši prvotimci na startu drugog dela igre, pa je tako malo nedostajalo Mijatoviću da zahvati centaršteve Rodića sa levog boka u 49. i 51. minutu. Strahovitu kontru je poveo Bukari u 57. minutu prešavši sa loptom 50 metara i potom proigravši Hvanga. Dribalo je borbeni vezista levo iskosa unutar šesnaestra i lukavo šutirao u bliži ugao. Račopi je bio uhvaćen na krivoj nozi, ali je stativa bila saveznik Jang Bojsa. Protrčao je brzonogi Bukari po desnoj strani i ostavio povratnu za Mijatovića, koji je šutirao pored leve stative u 61. minutu. 
 
Odlična kombinacija rezervista Lučića i Krasoa je pretendovala da se pretvori u pogodak. Posle duplog pasa pomenuti dvojac je nadmudrio defanzivce domaćina, međutim momak rođen 2002. godine je šutirao pored gola 60 sekundi kasnije. Stopostotna prilika za naš tim je usledila u narednom napadu, ali ni ovoga puta fortuna nije stala na našu stranu. Kraso je posle pasa Bukarija šutirao iz neporedne blizine pravo u Račopija. Milimetri su nedostajali Mijatoviću da glavom smesti loptu u mrežu u 75. minutu posle rezantnog centaršuta sa levog boka od strane Lučića. Odlično je Račopi intervenisao i u 77. minutu kada je Hvang šutirao sa distance, a golman domaćina poslao loptu preko prečke. Na posletku, rezultat je bio 2:0 za domaćina, iako je Zvezda imala pet izuzetnih situacija. 

Manchester City 3 : 2 RB Leipzig
Young Boys 2 : 0 Crvena zvezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Manchester City 5 5 0 0 15
2 RB Leipzig 5 3 0 2 9
3 Young Boys 5 1 1 3 4
4 Crvena zvezda 5 0 1 4 1