XS
SM
MD
LG

Reprezentativci Republike Srpske krenuli za Solun, podrška od Dodika

Reprezentativci Republike Srpske FOTO: rtrs.tv

Mladi rukometaši Republike Srpske (dječaci rođeni 2008/2009. godine) otputovali su iz Bijeljine za Solun gdje će od 27. do 30. decembra nastupiti na 10. Handball Climax Cupu.
Kadetska rukometna reprezentacija Republike Srpske - Foto: RTRS
Kadetska rukometna reprezentacija Republike SrpskeFoto: RTRS
Mladi reprezentativci, koje sa klupe predvodi selektor Nemanja Dmitrović, nalaze se u A grupi zajedno sa ekipama iz Grčke: Aeh Pilea, AO Kozanis i Leonidas.

Prvu utakmicu reprezentacija Republike Srpske igra već u srijedu, 27. decembra protiv ekipe Leonidas (početak u 19.40 časova). Dan kasnije (četvrtak) odigraće dva meča, prvi u 12.10 časova kada će im rival biti AO Kozanis dok će u večernjem terminu (21.20 časova) odmjeriti snage sa sastavom Aeh Pilea.

- Mnogo nam znači što ćemo nastupiti na ovom tradicionalnom i dosta jakom međunarodnom turniru. Imali smo priliku da odradimo dva treninga i siguran sam da ćemo potpuno spremno dočekati mečeve u Solunu. Moram istaći da smo dobili veliku podrški i povjerenje od našeg saveza, pogotovo od predsjednika Marinka Umičevića koji se potrudio da nam obezbijedi neophodne uslove kako bismo uopšte otišli na ovo takmičenje. Vjerujem da ćemo im uzvratiti na najbolji mogući način, a to je da igrači ostvare dobar rezultat - istakao je selektor reprezentacije Republike Srpske Nemanja Dmitrović.

Velike zasluge za odlazak u Grčku pripadaju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

- Želim ovim putem da uputim zahvalnost predsjedniku Miloradu Dodiku bez čije pomoći ne bismo mogli poslati mladu selekciju Republike Srpske na turnir. Po ko zna koji put pružio nam je pomoć i još jednom mu veliko hvala. Vjerujem da će dječaci zablistati na takmičenju i da će zabilježiti dobar rezultat. Puno posvjećujemo pažnju mladima, a nadam se da ćemo uskoro formirati A reprezentaciju Republike Srpske - istakao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske koji je takođe učinio sve da klinci dobiji sve što je potrebno kako bi otišli u Grčku.

Prije polaska rukometaši Republike Srpske sa delegacijom posjetili su manastir Svetog Vasilija Ostroškog u Bijeljini, pomolili se Bogu za srećan put.
rtrs.tv