XS
SM
MD
LG

Nemoj biti kao Klafurić!

Nervozni Dean Klafurić, trener mostarskog Veleža, sinoć je na svaki način želio da omalovaži dobojsku Slogu i njenog trenera Vladu Jagodića.

Prvo je tokom utakmice imao primjedbu na jednu reakciju Jagodića, pa smo vidjeli ’’verbalni konflikt’’ dva trenera.

Šef stručnog štaba Sloge Vlado Jagoidć nije želio da ostane nijem na provokacije Klafurića, a poznato je da Jagodić nije neko ko na utakmica pravi ’’cirkus’’.

Naprotiv, ponaša se više nego korektno, a Klafurić nije ni po završetku meča mogao da se suzdrži od provokacije.

Producenti TV Arenasport (radila je prenos), su čekali gostujućeg trenera (običaj je da gost ima prednost) da kaže svoje mišljenje o meču, ali njega nije bilo.

Kada su zamolili Jagodića da on kaže svoje utiske o meču, a da se ne bi gubilo vrijeme, Klafurić je imao novi šou. Krenuli su protesti kako on mora prvi, da sada nema ni potrebe da se obraća javnosti…

Izgleda da Klafurić misli da se fudbalska lopta u BiH okreće zbog njega, pa bi mu neko mogao reći da je juče Jagodić imao 538 prvenstvenu utakmicu kao trener, a on bi mogao da kaže koliko je vodio utakmica. Mislimo samostalno, a ne kao pomoćnik.

Ima on i titulu osvojenu kao prvi trener, a ima je i Jagodić.

Ne bi škodilo da u Veležu skrenu pažnju Klafuriću na nedoličan odnos prema kolegi i prema Slogi!

Ostaje pitanje zašto se Klafurić tako ponašao. Da li mu nešto krivi Jagodić i Sloga? Da li je očekivao da ’’razbije’’ domaćina kojeg su u Mostaru porazili 4:2. Tada mu nije smetao ni Jagodić, ni Sloga.

Posebno iritantan je Klafurić bio kod opisa uslova za igru. Ne valja mu teren u Modriči. Naravno, nije kao onaj koji je Velež dobio od FS BiH, ali kakav je bio njegovim igračima, takav je i Slogi. Uostalom i drugi klubovi su igrali na takvom terenu, pa njihovi treneri nisu bili kao Klafurić.