XS
SM
MD
LG
01.05.2024 telegraf.rs

Arpad Šterbik doživeo srčani udar

Arpad Šterbik

 

Arpad Šterbik (44), rukometni as i bivši golman reprezentacije Jugoslavije i Španije, doživeo je srčani udar, prenosi Relevo.com.

On je primljen na Odeljenje intenzivne nege u bolnici u Mađarskoj, saopštio je Telekom Vesprem, tim u kojem Šterbik radi kao trener golmana, otkad se povukao iz aktivnog bavljenja rukometom.

Šterbik, koji je dugo bio oslonac naše reprezentacije, nije otputovao na meč Lige šampiona protiv danskog Alborga, jer se nije osećao dobro; odveli su ga u bolnicu, gde mu je ustanovljen problem sa srce, i tu je hospitalizovan.

- Naš trener golmana Arpad Šterbik nije putovao sa našim timom u utorak. Arpiju nije bilo dobro ujutru, pa je primljen u bolnicu gde je ustanovljeno da je imao srčani napad - saopšteno je iz kluba preko društvenih mreža. - Zahvaljujući brzoj intervenciji lekara, on je danas bolje i moći će da napusti odeljenje intenzivne nege već sutra. Želimo da poželimo Arpiju bez i potpun oporavak - dodato je u saopštenju.

Šterbik, koji je prestao da brani 2020. godine, završio je karijeru u Vespremu, gde je započeo i trenersku karijeru. Igrao je u RK Jugović, pa u Vespremu, Siudad Realu, Atletiku iz Madrida, Barseloni, Vardaru i ponovo Vespremu .

Proglašen je za najboljeg rukometaša na svetu 2005. godine, a 2021. mu je operisano srce (paroksimalna supraventrikularna tahikardija), zbog čega je propustio velika takmičenja te godine.