XS
SM
MD
LG

Zvzeda preko Mege u finale
 

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet plasirali su se u finale ovogodišnjeg izdanja ABA lige, pošto su i u revanš utakmici u hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu savladali ekipu Mege 94:69.

Crveno beli su tako sa 2-0 stigli do finala i nove šanse da se bore za regionalnu titulu.

U ispunjenoj dvorani na Novom Beogradu, ekipa Crvene zvezde je odigrala „uspavanu“ slabu prvu deonicu u kojoj su naši momci gubili 15:26.

Međutim, sve nakon toga proteklo je u potpunoj dominaciji našg tima koji je brzo anulirao taj minus i polako „okretao“ rezultat u svoju korist. Na poluvremenu je bilo 47:37 za crveno bele, a već sredinom treće deonice nakon još jedne serije prednost je otišla na +20 i dileme oko pobednika ovog meča nije bilo.

Odličnu utakmicu odigrao je Rokas Gedraitis i tako najavio odličnu formu pred finiš sezone (20 poena). Odličan meč odigrao je i Fredi Gilespi (16 poena i 6 skokova) dok je Jago Mateus Dos Santos uz 13 poena imao i 7 asistencija…

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET: Lazarević, Teodosić 4 (3as), Tompkins 7 (3sk), Davidovac 6 (3sk), Mitrović 10 (8sk), Lazić 5 (3sk), Ilić, Nedović 9 (5sk, 3as), Gedraitis 20 (4as), Gilespi 16 (7sk), Topić 4 (3as), Jago 13 (7as)

Protivnik crveno belih u finalu još uvek nije poznat pošto je u drugoj polufinanoj seriji rezultat 1-1.

Veliko finale počinje u ponedeljak, domaćin prve dve utakmice je Crvena zvezda Meridianbet.