XS
SM
MD
LG

Vlado Jagodić juri peti trofej Kupa Republike Srpske

Vlado Jagodić FOTO: arhiva sportdc

Vlado Jagodić je apsolutni rekorder kao pojedinac u osvojenim trofejima Kupa Republike Srpske, a u ulozi šefa stručnog štaba Sloge Meiridian iz Doboja će sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci protiv Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišići juriti svoj peti trofej! Ukoliko njegov tim pobijedi Semberce Jagodiću će pripasti drugi trenerski pehar.
Prvi put Jagodić se radovao kao igrač u antologijskom finalu u decembru 1995. godine protiv Rudar Prijedora kada je, u revanšu, bio i strijelac jednog pogotka. I naredne sezone u finalnom dvomeču sa Jedinstvom iz Brčkog radovao se kao akter na igralištu.
U ulozi sportskog direktora Borca trofeju se radovao u sezoni 2007/08, a kao trener u sezoni 2010/11. kada su crveno-plavi bili i šampioni Premijer lige BiH.
Dakle, Vlado Jagodić ima priliku da ispiše novu stranicu istorije fudbala i Kupa Republike Srpske i da dođe do prvog trofeja bez grba Borca.

Dobojlije su do sada igrale dva finala i u oba su poraženi, onom premijernom 1994. godine protiv gradiške Kozare i prije 19 godina u sudaru sa Jedinstvom iz Brčkom. Oba ta poraza bila su na banjalučkom Gradskom stadionu.