XS
SM
MD
LG

Mučibabiću veteransko zlato

 Foto: Facebook

Na Evropskom prvenstvu u džudou za veterane koje se održava u Areni hotela Hils u Sarajevu, a čiji je tehnički organizator Džudo savez BiH, potpredsjednik OK BiH prof. dr. Milanko Mučibabić je osvojio još jednu u nizu zlatnu medalju za BiH.

Osvojeno prvo mjesto potvrđuje kontinuitet vrhunskih rezultata Potpredsjednika OK BiH u ovoj kategoriji, a nosilac je 10 šampionskih odličja u veteranskoj selekciji - 5 svjetskih zlatnih i 5 evropskih zlatnih medalja.

Na Evropskom prvenstvu učestvuju veterani i veteranke iz 36 zemalja širom Evrope, a u Arenu hotela Hils ih je stiglo više od 800, od čega ih 31 predstavlja Bosnu i Hercegovinu.

Prof. dr Mučibabić je nosilac majstorskog zvanja 9. Dan u džudou, što je najviše zvanje ovog olimpijskog sporta u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Aktivno se bavi džudoom punih 60 godina kao sportista i sportski radnik. Na putu do 9. DAN-a majstorskog zvanja ostvario je izuzetne uspjehe kao takmičar, trener i sportski radnik.

Tokom zlatnog perioda sporta u bivšoj Jugoslaviji, osvojio je evropske i svjetske medalje kao takmičar i trener reprezentacije (1981, 1982, 1986. godine), a najtrofejniji je veteran džudo sporta BiH kao višestruki evropski i svjetski veteranski šampion (2010, 2013, 2016, 2017, 2019, 2022, 2023 i 2024. godine). 

Potpredsjednik prof. dr Mučibabić kao dugogodišnji istaknuti sportista i sportski radnik svojim aktivnostima je primjer mladima da sport nema granica, prenosi Atv.