XS
SM
MD
LG

Velika privilegija za klub iz Istočnog Sarajeva: Randori ugostio Lasla Tota

Predsjednik Evropske džudo unije (EJU) i potpredsjednik Svjetske džudo federacije (IJF) Laslo Tot boravio je danas u Istočnom Sarajevu kao gost Džudo kluba Randori. 

- Velika nam je čast i privilegija što nas je posjetio predsjednik Evropske džudo unije i potpredsjednik Svjetske džudo federacije. To je znak da smo prepoznati i da je naš klub veliki, jer smo jedini klub u okruženju koje je taj čovjek posjetio i jedan od rijetkih u Evropi. Razmijenili smo poklone, a djeca su naravno presrećna. On je džudo legenda i bilo je divno vrijeme provedeno sa njim. Naš trening kompleks i čitav klub se svidio njemu i rekao je da ovo nije posljednji put da dolazi. Stvarno je velika čast i privilegija i to je znak da smo dobar klub, da dobro radimo i da imamo velike šampione i velike trenere, a opet sa druge strane i nije neočekivano, rekao nam je Nemanja Majdov, svjetski i evropski šampion iz Istočnog Sarajeva.

Laslo Tot je rekao da je tek prije dva dana shvatio da Nemanja Majdov zapravo stalno živi ovdje i da ga je morao posjetiti kada je saznao za to. 

- Prije dva dana sam shvatio da ovdje živi legenda džudoa, Nemanja Majdov i odmah sam pomiilio da treba da ga obiđem, jer sam saznao da ne živi van Sarajeva. Velika mi je čast da budem ovdje sa porodicom Majdov i sa svima ostalima. Iako je danas subota, svi odmaraju, došli su ovdje, rekao je Laslo Tot, a onda istakao da u dubini duše uvijek navija za Nemanju i njegovog oca Ljubišu, ne samo zbog rezultata, nego zbog energije koju unose u džudo.

- Veoma sam srećan što vidim ove džudiste i moram reći da sam pozitivno iznenađen i nevjerovatna mi je situacija koju sam zatekao ovdje, dvorana, teretana, uslovi. Sa porodicom Majdov se sretnem, ne mogu reći svake sedmice, ali desetak puta godišnje i volim da ih vidim. U dubini srca i duše uvijek navijam za njih, ne samo zbog rezultata, nego zbog energije koju unose u džudo sport. Uvijek kažem da šampion ne može biti bez trenera, a ovdje je specifična situacija jer trener nije samo trener, nego i otac. 

Laslo Tot i porodica Majdov su ovom prilikom razmijenili i prigodne poklone.