XS
SM
MD
LG

SRAMOTNO - Dejan Anđus verbalno napao Radeta Bogdanovića

Rade Bogdanović FOTO: RTS

Kontroverzni Dejan Anđus, novinar iz Beograda brutalno je verbalno napao Radeta Bogdanovića, stručnog konsultanta RTS-a u specijalizovanoj emisiji “Svi igraju, fudbal pobeđuje”, posvećenoj tekućem Evropskom prvenstvu u fudbalu u Njemačkoj.

Anđus se sramotno obrušio na nekadašnjeg napadača sarajevskog Željezničara i beogradskog Partizana, te fudbalera s bogatom internacionalnom karijerom. Evo šta je Dejan Anđus rekao:

Slušao sam tog kritičara. Mislim ta sarajevska škola, pravo da ti kažem ne volim je u Beogradu. Ni te sarajevske fudbalere ni te sarajevske muzičare. I da mi glume Sarajevo u Beogradu. Ja kao neko ko je odrastao u centru Beograda ne nasjedam na te fore. To je jedno mangupiranje koje je suviše dozvoljeno i oni treba da idu u Sarajevo i da serviraju te priče i na njihovoj televiziji. To je sramota da to oni rade u Beogradu.

Onda se neko od njih (Rade Bogdanović op. a.) obruši na jednog igrača i onda se o tome priča. Rade Bogdanović meni ometa praćenje prvenstva tim svojim pričama i onda on tako uzme nasumično jednog igrača. Kao da je meni problem da uzmem tako nekog. Kao prvo ja sam neko ko zna sve i ko se druži i sa fudbalskim menadžerima. Ja znam svakog tog igrača kakvo mu je kretanje, ko su mu roditelji, kakav mu je privatni život i kako mu je tekla karijera, ali nije riječ o tome".

Ova huškačka retorika beogradskog novinara, poznatog po mnogim neprofesionalnim ispadima, iznenadila je mnoge u Republici Srpskoj, pogotovo u Istočnom Sarajevu.

Da li to Dejan Anđus ponovo od Srba iz Sarajeva želi da napravi izbjegla i raseljena lica, ovaj put iz “svog” Beograda?

Rade Bogdanović nije birao ni mjesto gdje će se roditi ni roditelje koji će ga roditi, kao niko od nas. Čime to, onda, Anđus mjeri ko je veći Srbin i s koje strane Drine, da nam kaže, pa da izmjerimo količinu srpstva kod svakog od nas?!

Prije napada na Radeta Bogdanovića Dejan Anđus bi trebalo da objasni kako reprezentaciju Srbije na stadionima u “njegovom” Beogradu posmatra minimalan broj njegovih sugrađana, dok 80 odsto navijača dođe iz unutrašnjosti, od kojih je velika većina iz svih krajeva Republike Srpske, pa i iz Istočnog Sarajeva?

Možda bi Anđusov “hepek” mogao da “izmjeri” ko više voli “Orlove”, navijači iz Republike Srpske ili "njegovi" Beograđani? Oni što su udaljeni stotinama kilometara od "Marakane" i "JNA" ili oni koji su svega nekoliko stitina metara od dva kultna stadiona u prestonici svih Srba, koju Anđus svojata?

Dejan Anđus FOTO: arhiva sportdc