XS
SM
MD
LG

Kuvajt traži selektora – Darko Nestorović u društvu Keiroša i Kupera

Дарко Несторовић са трофејом у Јордану ФОТО: Лична архива Д. Н.

Српски стручњак из Бијељине Дарко Несторовић (59) један је од пет кандидата за селектора „А“ репрезентације Кувајта, званично је објавио национални Савез ове азијске земље.

Објава ФС Кувајта о кандидатима за селектора ФОТО: ФС Кувајта

Након данашње смјене португалског стручњака Руи Бента (када је изабран Несторовић је такође био међу кандидатима) ФС Кувајта је објавио имена најозбиљнијих кандидата за клупу Кувајћана. Поред тренера из Републике Српске на листи су још два чувена имена Португалац Карлос Кеирош и Аргентинац Ектор Купер, као и Набил Малул, некадашњи селектор Туниса, односно Ал Машан, тренер Кадисије, један од најперспективнијих и најцјењенијих домаћих стручњака.

 Несторовић је у прошлој сезони водећи Ал Вехдат освојио Суперкуп Јордана, вративши овај пехар послије много година у клупске витрине, а у минулој сезони био је јесењи првак Кувајта са Ал Арабијем. Са овим клубом је, у ранијем мандату, освојио и Куп, трофеј послије много година паузе, а и са Казмом је био јесењи првак Кувајта.

Дарко Несторовић је рођен 4. априла 1965. године у Бијелом Пољу (Црна Гора), играчку каријеру је почео у Рудару из Какња, а као изуетно талентован нападач прешао је у зенички Челик гдје се у потпуности афирмисао у Првој савезној лиги Југославије. Играо је још за београдски Рад, Ријеку, грчки Пансераикос, будвански Могрен, Спартак из Суботице, норвешки Хам Кам, Хонг Конг Голден и шведску Умеу у којој је 1999. године завршио каријеру.

Тренерски стаж почео је у бијељинском Раднику 2002. године, потом је тренирао зворничку Дрину, Рудар Приједор с којим је био шампион Републике Српске, Слободу из Мркоњић Града, па опет Радник с којим је био шампион Републике Српске, Сутјеску из Фоче, па опет Рудар Приједор, да би од 2015. до 2017. године био селектор младе репрезентације БиХ до 21 године.

Несторовић као тренер Ал Арабија ФОТО: Лична архива Д. Н.

Први мандат у Ал Арабију је имао у сезони 2017/18, да би се вратио у Звијезду-09, а други мандат – трофејни у Ал Арабију је имао 2019/20. године. Потом је опет сједио на клупи Радника (2020/21), да би onda тренирао кувајтску Казму (2021/22), јордански Ал Вехдат (2022/23) и поново Ал Араби (2023/24).

Један је од најцјењенијих страних стручњака у арапском фудбалу, а за његове услуге распитивали су се и клубови из Уједињених Арапских Емирата, Саудијске Арабије и Ирана.

Несторовић као тренер Казме ФОТО: Лична архива Д. Н.