XS
SM
MD
LG

Odbojka uvijek atraktivna na Ilindan sport festu

Tradicionalni, 12. po redu, "Ilidan sport fest" u Sokocu i ove godine će privući veliki broj sportista u ovu opštinu na Romaniji.

Turniri u pet sportova, te ulična trka, MTB trka i po prvi put sportski ribolov obilježiće ovo sportsko ljeto u Sokocu, a kao i svake godine i naš portal je medijski partner ovog događaja.Ukupan nagradni fond je 15.000 KM.

Odbojka na pijesku je tradicionalno atraktivna, a i ove godine organizatori su se odlučili da to bude isključivo za žene. Razlog zašto se na Ilindan sport festu igra samo ženska odbojka je činjenica da u Sokocu nikada nije zaživio muški klub iako su nekako u vrijeme osnivanja ženskog kluba imali podjednake šanse za uspjeh. Stvorena je baza igračica, pa je relativno lako organizovati ovo takmičenje.

Suština Ilindan sport festa je lokalna priča, da u svakom sportu postoje lokalni takmičari, ali su prijave naravno slobodne, što privlači veliki broj igrača iz regije.

Turniri u odbojci su sve popularniji, ne samo u našoj regiji, nego i šire, pa je za očekivati da uskoro vidimo i neki miks ili mušku odbojku. 

Dok se to ne desi, pratimo odbojkašice, koje će igrati svoj turnir u Sokocu od 22. do 24. jula. Prijave su do 20. jula, a uplata je 30 KM. 

Najbolja ekipa kući će ponijeti 400 KM, poraženi finalista 200 KM, a trećeplasirana ekipa  100 KM.