XS
SM
MD
LG

Sutjeska broji kilometre u Donjem polju, kreće odigravanje utakmica

Iza fudbalera Sutjeske je deset dana rada, treninzi se odvijaju na pomoćnom terenu u Donjem Polju.

Kapiten Nikola Mojović polako se oporavlja od neugodne povrede i očekuje da će vrlo brzo biti u punom pogonu.

- Ono što mogu reći je da vrijedno treniramo, priključeni su momci iz omladinskog pogona, par igrača je na probi. Prijateljske utakmice će pokazati u kakvom smo stanju, a prva je već sutra sa Drinom u Višegradu, dok za sedam dana igramo sa Slavijom u Istočno Sarajevu. Mislim da je moj oporavak u završnoj fazi, mada još uvijek imam strah i bol u koljenu, međutim sve napore za sad dobro podnosim, kaže nam Nikola Mojović. 

Nakon tri godine funkciju sportskog direktora kapiten Fočaka ostavlja malo po strani.

Tako je. Želim se potpuno posvetiti igranju, ulazim u ozbiljnije igračke godine i želim igrati još par godina na visokom nivou. Nakon tri godine provedene na mjestu sportskog direktora mogu reći da sam se snašao fenomenalno. Klub sam zatekao u jako lošem stanju, i sačekalo me je jako mnogo posla, četiri boda nakon 10. kola , predzadnje mjesto na tabeli,  na utakmice smo putovali kombijem, išli smo u civilu, nismo imali trenerke i majice za put. Međutim to se sve iz korijena promijenilo, sada su svi isplaćeni do zadnje marke, imamo sponzorski ugovor sa WWIN na tri godine i oni brinu o našoj opremi, gdje god je potrebno idemo na noćenje, sve se promijenilo za 180 stepeni, govori Mojović, pa nastavlja:

- Poslije opstanka u sezoni 2020/21, prvi moj korak bio je razgovor sa domaćim igračima koji su igrali za klubove iz okoline i nakon njega u klub su se vratili Bojan Mihajlović, Nikola Danilović, Mladen Đoković. U prvoj sezoni 2021/22 osvojili smo 55 bodova igrali polufinale kupa Republike Srpske, završili na 5.mjestu i nakon dugo godina nismo strepili za opstanak, naprotiv igrali smo odlično, šampiona Krupu pobijedili 2 puta, Haveri su dali veliku podršku, imali smo u prosjeku po 1000 ljudi na tribinama i bili najgledanija ekipa lige. U drugoj sezoni u klub su stigla vrhunska pojačanja Pajević, Arbinja, Ristanović, Dačević, Ateljević, uz mene ,Raševića,Danilovića,Radovića Mihajlovića, Pljevaljčića mogu reći da je to najbolja ekipa Sutjeske zadnjih 15 godina što govori i rezultat. Ostvarili smo istorijski uspjeh osvojivši 32 boda na polusezoni, što je najviše od kako se Sutjeska takmiči u Prvoj ligi od 2007 godine. Igrali smo opet polufinale kupa. Ja sam bio najbolji igrač lige, Danilović je odigrao svaki minut na terenu, Mihajlović komandovao odbranom, Rašević u poznim godinama dao značajan doprinos, Boško Radović postigao 13 pogodaka, Ristanović postao jedan od najboljih mladih igrača lige, Pajević jedan od najboljih golmana lige. Trener Miljan Radanović napravio je sjajnu atmosferu bio nam bukvakno kao stariji brat, drug prijatelj. A znate da je došao kad su od nas svi okretali glavu i kad nas niko nije htio. Haveri su bili tu sa nama svaku utakmicu i hvala im na svemu, ne mogu zaboraviti utakmice u koroni kada su nas podržavali van ograde i bili 12. igrač. Svakako sezona za pamćenje.

Zahvaljuje se Nikola Mojović i sada već bivšem predsjedniku kluba Darku Vojvodiću, aktuečlnom treneru Famosa, kao i Daliboru Raševiću, klupskom sekretaru i načelniku Opštine Milanu Vukadinoviću.

- U trećoj sezoni smo imali dobru jesen sa 25 bodova, na kraju smo sezoni završili na 10. mjestu iako je zadnja utakmica bila odlučujuća, medjutim sada kada je prošlo malo vremena, pomalo nerealno je bilo da izgubimo 3 razlike od Modriče kući i ispadnemo iz lige, tako da mogu reći da smo tri godine bili jako stabilan klub po svemu. Živio sam 24 sata bukvalno za klub , vodio računa o juniorima kada je bilo potrebno, kadetima. Pa išli smo do tih detalja da svi igrači imaju i iste čarape na treningu, a posebno želim istaći jednog čovjeka koji mi je najviše pomogao a to je Dalibor Rašević sekretar kluba koji je bio uz mene cijelo vrijeme, sami nas dvojica bez predsednika i uprave tri godine, naravno uz načelnika Vukadinovića koji je pružio vrhunsku podršku. Više nam je pomogao Darko Vojvodić i njemu veliko hvala, nego pojedinci koji su tu svaki dan, a dobro znam sta pricam. Za tri ipo godine postigao sam 52 pogotka, tri puta bio najbolji igrac lige, strijelac, asistent obavljajuci uporedo ovu funkciju i radeći sve ovo što sam naveo.
Sutjeska je sada stabilna, svi su isplaćeni, o opremi ne mora da brine jos 3 godine, imamo sjajnu komnukaciju sa savezom, poštovani smo od strane službenih lica, sve je postavljeno na svoje mjesto uz mukotrpan rad i odricanje. Nadam se da će klub ovako i nastaviti, a ja se okrećem obavezama prema igranju i to je moja konačna odluka. 
Ovi rezultati su najbolji u kontinuitetu od kako Sutjeska igra u Prvoj ligi tako da je sve kristalno jasno kada se podvuče crta. Ko želi ima šta i da nauči kako se to radi. Volim Sutjesku iznad svega i želim joj dati još mnogo toga naravno ako sve bude po planu.


Slavija 2 : 0 Famos
Željezničar 2 : 3 Zvijezda 09
Romanija 0 : 0 Leotar
Sloboda (NG) 2 : 0 Borac
Kozara 1 : 1 Sutjeska
Drina HE : BSK
Laktaši 4 : 0 Drina (Z)
Rudar Prijedor 1 : 0 Velež
Sloboda (MG) 2 : 1 Ljubić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 5 4 0 1 12
2 Rudar Prijedor 5 3 1 1 10
3 Sloboda (NG) 5 3 1 1 10
4 Laktaši 5 3 0 2 9
5 Kozara 5 2 3 0 9
6 Borac 5 3 0 2 9
7 Romanija 5 2 2 1 8
8 Slavija 5 2 1 2 7
9 Željezničar 5 2 1 2 7
10 Sutjeska 5 2 1 2 7
11 Famos 5 2 0 3 6
12 Sloboda (MG) 5 2 0 3 6
13 Leotar 5 1 2 2 5
14 Drina (Z) 5 1 2 2 5
15 Velež 5 1 1 3 4
16 Ljubić 5 1 1 3 4
17 Drina HE 4 1 0 3 3
18 BSK 4 0 2 2 2