XS
SM
MD
LG

Poginuo prvog radnog dana

Kristijan Klarić / Foto: Fejsbuk

 

Sinoć je Bosnu i Hercegovinu potresla tužna vijest o smrti Kristiana Klarića, mladog golmana Fudbalskog kluba Rudar iz Kamengrada.

Klarić je imao 17 godina, a život je izgubio na tragičan način od posljedica strujnog udara.

Kako prenosi Crna hronika, nesreća se dogodila u ugostiteljskom objektu Hipnotik koji se nalazi u centru Sanskog Mosta, a Klariću je to bio prvi radni dan u ulozi pomoćnog konobara.

Okolnosti pod kojima se tragedija dogodila još su predmet istrage, ali navodno je Klarića struja stresla kada je mokrim rukama dohvatio uređaj koji se nalazio pod električnim naponom, što je rezultiralo momentalnom smrću. 

Istragu o ovome događaju vodi Tužilaštvo USK uz pomoć policije i angažovanih vještaka kako bi se istražile sve okolnosti ove nesreće. Tijelo nesretnog mladića prevezeno je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, kako bi se obavila obdukcija.

Ovaj događaj je potresao sve građane Sanskog Mosta, a zbog tragične smrti maloljetnika donesena je i odluka da se početak manifestacije “Ljeto na Sani”, koja je zakazana za večeras, odgodi i pomjeri za naredni dan.

Klarić potiče iz skromne porodice, bio je zaljubljenik u fudbal, uzoran sportista i golman u pomenutom fudbalskom klubu, a mnogi se prisjećaju kako je često pješačio kilometrima iz rodnog Starog Majdana, gdje je živio, kako bi na vrijeme došao na trening.

FK Rudar se od njega oprostio biranim riječima. 

- Počivaj u miru dječače, žalosno je to da nisi stigao da ispuniš svoj san i postaneš vrhunski golman. Bio si uzor drugima da kada želiš nešto nije bitno koliko je to daleko, bitno je da radiš srcem. Nikada te nećemo zaboraviti, bićeš zauvijek u našim srcima, navodi se u objavi kluba.