XS
SM
MD
LG

„Zmajice“ sutra čekaju ime rivala u baražu

Reprezentativke BiH FOTO: FS BiH

Najbolje fudbalerke Bosne i Hercegovine poražene su od Sjeverne Irske (0:2) u Belfastu u posljednjoj utakmici B3 grupe kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj 2025. godine. Na taj način izabranice selektora Selvera Hodžića osvojile su treće mjesto u grupi, sa dvije pobjede, tri poraza i jednim remijem.

„Zmajice“ će igrati u baražu za odlazak na kontinentalnu smotru, a protivnika u prvoj rundi doigravanja saznaće u petak kada će biti održano izvlačenje parova plej-ofa. 

Imale su reprezentativke BiH svoje šanse, pogotovo u prvom poluvremenu, da postignu pogodak. Međutim Amela Kršo, Maja Jelčić, Milena Nikolić i Emina Ekić nisu bile najpreciznije. U nastavku „Zmajicama“ kao da je ponestalo daha što su domaće fudbalerke iskoristile, postigle dva gola i stigle do pobjede koja im je donijela drugu poziciju u grupi iza neprikosnovene Portugalije.

-Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme i imali nekoliko odličnih prilika u jednoj otvorenoj i borbenoj utakmici. Onda je u drugom poluvremenu došlo do pada koncetracije, napravili smo nekoliko tehničkih grešaka, dozvolile rivalkama da već na startu nastavka povedu i kasnije se bilo teško vratiti u igru. Sjeverna Irska je zasluženo pobijedila, kao da nam je poslije naporne utakmice protiv Portugalije u kojoj smo osvojili bod ponestalo snage i svježine – rekao je Selver Hodžić, selektor „Zmajica“, a potom je još dodao:

-Okrećemo se baražu u kojem ćemo pokušati da ispravimo neke uočene nedostatke iz ove dvije posljednje utakmice i spremni dočekamo sljedećeg rivala. Vidjećemo koga će nam sportska fortuna dodijeliti.


Libero : SFK 2000
Iskra 0 : 1 FK Sloboda
Radnik Bumerang : Leotar
Emina : Vogošća
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Emina 1 1 0 0 3
2 FK Sloboda 1 1 0 0 3
3 Iskra 2 1 0 1 3
4 Vogošća 0 0 0 0 0
5 SFK 2000 0 0 0 0 0
6 Radnik Bumerang 0 0 0 0 0
7 Leotar 1 0 0 1 0
8 Libero 1 0 0 1 0