XS
SM
MD
LG

Na "Lukama" radna atmosfera: Marjanović preuzeo dirigentsku palicu

Na mrkonjićkim „lukama“ juče svečarska i radna atmosfera.Naime, rukovdstvo kluba, opštine i igrači poželjeli su dobrodošlicu novom šefu stručnog štaba Srđanu Marjanoviću i nekolicini novih fudbalera. Predrag Zekanović - Zeko, proslavio je svoj 27 rođendan rođendansku uz  rođendansku tortu.

   Inače, fudbaleri Slobode Nova banka sa pripremama su počeli prije trinaest dana. Trenige su vodili pomoćni trener Milorad Glamočak Kralj i sportski direktor Omladinske škole fudbala Dušan Mokan. Ekipu je juče preouzo novi šef stručnog štaba Srđan Marajanović, koji je bio pomoćnik Vuleta Trivunovića u Rudaru u Prijedoru.

  Uz „domaće“ igrače, pet juniora elipu su se priključila dvojica napadača iz Japana, te Dejan Banjac, koji je za Slobodu igrao u pionirskoj i kadetskoj selekciji.Prošlu sezonu je nastupo za ekipu Ljubića iz Prnjavora. Novo ime na „Lukama“ j Marin Samardžić, momak iz Jajca, koji je nastupao za nvogradsku Slobodu i prijedorski Rudar. Radi se o igraču, koji igra na bočnim pozicijama u timu. U „starom jatu“ je  imladi vezista Aleksandar Aco Gavrić, koji u proljećnom dijelu šampionata nije igrao za Slobodu, a došao je i Japanac Kaiki Savasaka.

  Na probi se nalazi i nekoliko mladih igrača, među kojima je i stameni štoper Arsić. Momak koji dolazi iz Čačka i ako zadovolji stručni štab ostaće u Mrkonjić Gradu. Uprava kluba je u pregovorima sa još nekoliko kvalitetnih fudbalera s ciljem da se stvori respektabilna ekipa.

  Novog trenera i igrače u me kluba pozdravio je predsjednik Skupštine Dragan Pejić i predsjednik Skupštine opštine Stevica Eremija. Oni su fudbalerima poželjeli dobro zdravlje, da ih zaobidju povrede i puno uspijeh u narednojs sezoni.Gdje je cilj Mrkonjićana plasman u gornji dio tabele.

  Iste želje igračima upitio je novi šef stučnog štaba Srđan Marajanović i upoznao ih da će se  do prve utakmice sa Drinom HE u Višegradu odigrati tri kontrolna meča.

    Zahvalio bi se ljudima iz uprave FK Sloboda Nova banka, na ukazanom povjerenju. Svjesni smo da neće biti lako u narednoj sezoni, jer dolazi do smanjenja broja klubova u Prvoj ligi. Ali ni jednom timu neće biti lako. Ono što me raduje da je baza igrača ostala, da je tu solidna baza od domaćih igrača. Jer bez toga ne može ni jedan klub. Samtram da je to najbolja polazna osnova za svaki klub. Već smo s nekim igračima dogovorili saradnju. Nadm se da će do kraja priprema ekipa biti kompletirana. Ono što je mogu obećati je jedan predan rad i da ću dati sve od sebe da Sloboda bude što bolje plasirana. Planirali smo odigrati tri kontrolna meča. Kao bi mogli da isprobamo neke igrače, koji su na probi i da vidimo dali imaju potencijal za naš klub. Na početku sezone imao dosta težak raspored, ali se mora igrati sa svim ekipama. Ako je na početku sezone teško, onda će u proljećnom dijlu biti možda malo lakeš. Međutim, nema lakih utakmica, ali naš je cilj da svim ekipama budemo tvrd orah, pogotovo na našem terenu, rekao je Marjanović.


Slavija 2 : 0 Famos
Željezničar 2 : 3 Zvijezda 09
Romanija 0 : 0 Leotar
Sloboda (NG) 2 : 0 Borac
Kozara 1 : 1 Sutjeska
Drina HE : BSK
Laktaši 4 : 0 Drina (Z)
Rudar Prijedor 1 : 0 Velež
Sloboda (MG) 2 : 1 Ljubić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 5 4 0 1 12
2 Rudar Prijedor 5 3 1 1 10
3 Sloboda (NG) 5 3 1 1 10
4 Laktaši 5 3 0 2 9
5 Kozara 5 2 3 0 9
6 Borac 5 3 0 2 9
7 Romanija 5 2 2 1 8
8 Slavija 5 2 1 2 7
9 Željezničar 5 2 1 2 7
10 Sutjeska 5 2 1 2 7
11 Famos 5 2 0 3 6
12 Sloboda (MG) 5 2 0 3 6
13 Leotar 5 1 2 2 5
14 Drina (Z) 5 1 2 2 5
15 Velež 5 1 1 3 4
16 Ljubić 5 1 1 3 4
17 Drina HE 4 1 0 3 3
18 BSK 4 0 2 2 2