XS
SM
MD
LG

Skočine od presudne važnosti za Jahorinu

Dejan Ljevnaić

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić danas je na svom Instagram nalogu napisao kako teku radovi na vjetačkom jezeru Skočine. Tekst prenosdimo u potpunosti:

 Obišao sam radove na veštačkom jezeru Skočine i sa zadovoljstvom mogu da istaknem koliko je ovaj projekat značajan za našu skijašku sezonu. Jezero Skočine, kapaciteta 30.000 metara kubnih vode, sa kojeg može da se pravi veštački sneg za sve staze na Prači, predstavlja srce našeg sistema za osnežavanje. Sa ovog jezera je omogućeno izbacivanje protoka od 20 litara u sekundi za jezero na vrhu Poljica, što je od presudnog značaja kada nema dovoljno vode za osnežavanje drugih delova ski centra.

Ova investicija je od presudne važnosti, posebno imajući u vidu klimatske promene koje utiču na visinu snežnog pokrivača. Zahvaljujući našem vrhunskom sistemu za osnežavanje, skijaši mogu da računaju na 150 dana sigurnog skijanja svake godine. Ponosni smo što možemo reći da posedujemo jedan od najboljih sistema za osnežavanje na svetu, što našim posetiocima omogućava maksimalno uživanje u zimskoj sezoni.

Radimo sve ovo sa ciljem da našim skijašima pružimo vrhunske uslove i nezaboravno iskustvo na stazama, bez obzira na vremenske prilike. Ova inicijativa je deo naše strategije da obezbedimo kontinuiran razvoj i unapređenje našeg ski centra, pružajući kvalitetne usluge i garantovano skijanje tokom cele sezone, napisao je Ljevnaić.