XS
SM
MD
LG

Zvezda porazila Želju

Željezničar - Crvena zvezda

Seniorski sastav Željezničara iz Doboja ugostio je na svom terenu juniore Crvene zvezde koji se nalaze na pripremama u Republici Srpskoj. Ekipa iz Beograda bila je bolja i efikasnija i na kraju zabilježila pobjedu od 4:1.

Za zvezdu si igrala i trojica fudbalera koji su nastupali na nedavnom Evropskom šampionatu i igrali su u polufinalu protiv Portugala. To su Đorđe Ranković, Viktor Stojanović i Vasilije Kostov koji je bio u idealnoj postavi. Golman Vuk Draškić debitovao za seniorski tim i bio na pripremama Zvezde u Rusiji

Ovo je Željezničaru bila generalna proba pred početak Druge lige Republike Srpske, grupe Zapad, a juniori Zvezde će za dva dana imati novu utakmica. Čeka ih seniorski sastav Omarske, takođe drugoligaš. Oni su u prošloj sezoni ispali iz Prve lige Republike Srpske.

Zvezda je u 9.minutu došlo u vođstvo 1:0 golom Ognjena Teofilovića.

U 23.minutu evrogol Hasana Plančića za 1:1, iskoristio je to što je daleko sa gol linije izašao čuvar mreže Crvene zvezde Vuk Draškić i lobovao ga sa 40 metara.

U 36.minutu odličan udarac gostiju bravurozno brani Nenad Jovanović.

Tekao je 40.minut svoj udarac je oprobao Matija Drljić ali loptu lako hvata golman Crvene zvezde Draškić.

Samo minut kasnije Vasilije Kostov odlično pogađa sa 20ak metara za novo vođstvo Zvezde 2:1.

Na isteku prvog dijela Kostov postiže novi gol za povećanje prednosti tima iz Beograda 3:1.

U 72.minutu stopostotna šansa za Željezničar kada na odbijenu loptu od strane golman Zvezde natrčava Mudrov i šutira preko gola.

Na 1:4 u 79.minuti povisio je Davorin Tošić iz jedanaesterca.

 

Željezničar – Crvena zvezda 1:4 (1:3)

Doboj. Stadion:15. april. Gledalaca 1.000. Sudija: Dragan todić (Doboj). Strelci:  Plančić 23. (Željezničar), Teofilović 9. Kostov 42. 45. Tošić 79. penal (Zvezda). Žuti kartoni: Hadžimujić (Željezničar) Teofilović (Crvena zvezda).

Željezničar: Jovanović, Blagojević, Kovačević, Cvijanović, Hadžimujić, Josić, Drljić, Plančić, Ilić, Popović, Mudrov. Još su igrali: Kuzmić, Amadeu Tate Čapru, Letabo Kedijang, Stevanović.

Crvena zvezda: Draškić, Tegeltija, Ristovski, Gaštarov, Stojanović, Manojlović, Kostov, Tošić, Tasić, Ranković, Teofilović. Još su igrali: Maksimović, Gudelj, Stojković, Bubanja, Mladenović, Ramadani, Mišić, Đorđević, Ilić.