XS
SM
MD
LG

Jahorina se sprema za prvi „Porodični festival“ , tri dana besplatnih aktivnosti za djecu i roditelje

 

Jahorina, 7. avgust 2024. – Na današnjoj pres-konferenciji održanoj na Jahorini najavljen je prvi „Porodični festival“, koji će biti održan od 23. do 25. avgusta 2024. godine. Ovaj trodnevni događaj posvećen je porodicama i djeci, pružajući raznovrsne zabavne i edukativne aktivnosti koje će se odvijati na vrhu planine, u Olimp Baru i na polazu gondole.

Program „Porodičnog festivala“ uključuje radionice, škole, igre, treninge i rekreaciju, sa ciljem da pruži nova saznanja, zabavu i odmor. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa poznatim književnicima kao što su Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović i Tode Nikoletić, kao i sa umjetnicima Nenadom Okanovićem Okijem i Bojanom Ivkovićem Bokijem. Takođe, očekuju nas brojni gosti iznenađenja.

Za roditelje će biti organizovana predavanja na temu zdravlja djece, ishrane, mentalnih sposobnosti, prepoznavanja ranih oboljenja, pravilnog vaspitanja, adaptacije na stres i razvoja kreativnih sposobnosti. Djeca će moći da učestvuju u radionicama koje će podstaći njihovu kreativnost, logičko rasuđivanje i ljubav prema umjetnosti, muzici i sportu.

Učešće na festivalu je besplatno uz prethodnu prijavu na internet stranici Olimpijskog centra „Jahorina“.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, istakao je : „Porodični festival je prilika da se okupe porodice i da se zajedno uživa u raznovrsnim aktivnostima koje će doprineti razvoju i sreći naše dece. Naša posvećenost stvaranju kvalitetnog sadržaja za sve uzraste je neupitna, i verujemo da će ovaj festival biti nezaboravan za sve posetioce. Naš cilj je da deca dođu pre škole, uživaju u svežem vazduhu, zavole prirodu i steknu nova saznanja kroz angažovane radionice i interakciju sa najboljim predavačima koje smo angažovali.“

Takođe, direktor Ljevnaić je dodao: Letnja sezona na Jahorini je svake godine sve bolja, sa rekordnim brojem posetilaca i oborenim rekordanima. Danas je 47. dan sezone, i do sada smo imali 60.000 gostiju koji su ostvarili oko 100.000 prolaza na letnjim atrakcijama. Sa ponosom najavljujemo da će naši sugrađani iz Istočnog Sarajeva imati priliku da uživaju u svim našim atrakcijama potpuno besplatno tokom predstojećeg vikenda, 10. i 11. avgusta. Takođe, popust od 50% za građane Bosne i Hercegovine i dalje važi.“

Ljevnaić je pored navedenog i najavio da će ski centar „Igrišta“ početi sa radom tokom ljetnje sezone od 9. avgusta. Tog dana će panoramska vožnja šestosjedom i tjubing biti besplatni, a ove aktivnosti će biti dostupne i narednih vikenda kada budu lijepi dani.

Na pres-konferenciji su putem video i online uključenja prisustvovali profesor dr. Ranko Rajović, koji će tokom festivala govoriti o Nikola Tesla Centar sistemu učenja čiji je autor, kao i Nenad Okanović i Bojan Ivković, koji su sve prisutne pozdravili. Okanović i Ivković su izrazili zadovoljstvo što ponovo dolaze na Jahorinu i najavili bogat muzički program i radionice u kojima će reciklirati otpad i praviti instrumente.

Nemojte propustiti jedinstvenu priliku za okupljanje porodice i širenje istinskih porodičnih vrijednosti. Pratite naše naloge na društvenim mrežama i u narednim danima se upoznajte sa kompletnim programom i svim učesnicima prvog „Porodičnog festa“ Jahorina 2024.

Za više informacija i prijavu, posjetite web stranicu Olimpijskog centra „Jahorina“.