XS
SM
MD
LG

Omladinac pita, ko nas je izbacio iz Kupa?

Omladinac, Modriča

 Juče su izvučeni parovi Kupa Republike Srpske, a odmah nakon toga se oglasio Omladinac iz Modriče. Imali su šta da kažu o njihovom izostavljanju iz ovog takmičenja. Njihovo saopštenje prenosimo u potpunosti:

 

U Banjaluci je održano izvlačenje parova 1/16 finala kupa "Dr Milan Jelić". Uprkos osvajanju kupa OFS Modriča, naš klub nije dobio poziv za izjašnjenje o učešću u kupu FSRS, niti smo obaviješteni da se nećemo takmičiti u istom, iako smo protekla 2 mjeseca uložili ogroman napor i trud, ali i finansijska sredstva, kako bismo uslove za igru doveli do što višeg nivoa. Za učesnike ovog, za nas velikog takmičenja, saznali smo preko novinskih portala koji su objavili vrijeme žrijeba i konačne parove prvog kruga takmičenja.

Nakon ovog saznanja, uputili smo zvaničan mejl ka PFS Doboj, u čijem odgovoru saznajemo da je odluku o klubovima učesnicima 1/16 finala kupa "Dr Milan Jelić", donio Komitet za hitna pitanja.

Obzirom da fudbalsko područje Doboja broji tri opštinska/gradska saveza, tako se nameću i tri potencijalna učesnika kupa FSRS. Prema kvotnoj zastupljenosti područnih saveza, PFS Doboj može da isporuči dva predstavnika u ovo prestižno republičko takmičenje.

Od tri osvajača kupa matičnih saveza (Naša Krila - GFS Doboj, Borac - FSO Šamac, Omladinac OFS Modriča), Komitet za hitna pitanja je morao izglasati dva kluba koja će započeti ovo takmičenje. Ovaj Komitet broji tri člana, koji su iskoristili slobodu glasanja, te izabrali FK "Naša Krila" i FK "Borac" kao predstavnike u kupu FSRS, kojim ovim putem iskreno od srca želimo puno uspjeha u predstojećem takmičenju.

Pitanje koje se nameće je da li je ovo unaprijed smišljen scenarij, da li je postojalo rješenje koje bi zadovoljilo sve tri ekipe, ili bi ishod glasanja bio drugačiji da je neka druga ekipa pobjednik kupa OFS Modriča, imajući u vidu da je predsjednik OFS Modriča ujedno i član Komiteta za hitna pitanja, glasao za osvajače kupa FSO Šamac i GFS Doboj, odnosno PROTIV predstavnika svog matičnog saveza?

Takođe se pitamo, da li takva osoba zaslužuje da ostane na čelu OFS Modrča i rukovodi istim!?

Ovakvim ponašanjem smo uvrijeđeni, poniženi i razočarani!

Mi se izvinjavamo našim navijačima i simpatizerima, koji su sa nestrpljenjem iščekivali da saznaju ime rivala i termin odigravanja utakmice, i obećavamo da ćemo iz ovoga izaći još jači!