XS
SM
MD
LG

Borac nije autsajder – Liga Evrope na dohvat ruke

Ekipa Borca pred susret u Budimpešti FOTO: FK Borac

Fudbaleri Borca odigrali su hrabro i borbeno u Budimpešti, izvukli sjajan rezultat i remi (0:0), pa će odluka o učesniku grupne faze Lige Evrope pasti u revanšu u Banjaluci, 29. avgusta (21 čas). Šampion premijer lige BiH je pokazao da nije autsajder i ima priliku da ispiše još jednu stranicu klupske, ali i istorije fudbala u BiH.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, domaćin je imao nešto više od igre, stvorio i nekoliko prilika, ali je Filip Manojlović sjajno intervenisao u dva-tri navrata i spriječio siguran pogodak. Fudbaleri Borca odigrali su borbeno i hrabro, a jedini šut u okvir gola u prvih 45 minuta za goste uputio je Stefan Savić u 43. minutu, ali je golman Ferencvaroša Deneš Dibuš odbranio. Imao je i Jovo Lukić jednu priliku, ali je šutirao preko gola.

I drugo poluvrijeme bilo je slično prvom, Mađari su imali više loptu u svom posjedu, bili su opasniji, ali je ponovo na sceni bio golman Banjalučana Manojlović koji je u nekoliko navrata ponovo fantastično reagovao. Napadači ferencvaroša su u pojedini trenucima u idealnim šansama bili neprecizni.

Svi napadi Ferencvaroša bili su jalovi, a u 90. minutu Borac je imao sjajnu šansu da pobijedi, međutim šut Juraha Karoline sa 18 metara je izblokiran. Defanzivac Banjalučana nije vidio samog Davida Čavića na lijevoj strani koji je bio u poziciji da matirao golmana domaćih. U 90+5. minutu Manojlović je izveo još jednu fenomenalnu intervenciju i izrastao u igrača utakmice.

Ferencvaroš – Borac          0:0

Stadion: „Grupama arena“ u Budimpešti. Gledalaca: 13.000. Sudija: Nikolas Volš (Škotska). Žuti kartoni: Misiđan (Ferencvaroš), Karolina, Grahovac, Kvržić (Borac).

FERENCVAROŠ: Dibuš, Makreckis, Sise, Knester, Ramirez (od 69. Čivić), Abu Fani (od 60. Maiga), Romens, Zakariasen (od 82. Borhes), Ben Romdane (od 60. Misiđan), Varga (od 60. Pešić), Troare.

BORAC: Manojlović, Vukčević, Karolina, Majers, Kvržić, Skorup (od 74. Pihler), Grahovac, Srećković (od 62. Čavić), Savić, Kulašin (od 78. Hrelja), Lukić (od 78. Hasukić).