XS
SM
MD
LG

Miljan Bajić iskreno: Dođe to tako u fudbalu

Miljan Bajić FOTO: FK Laktaši

Miljan Bajić je ostavio dubok trag u Fudbalskom klubu Laktaši. Zvanično najbolji trener Republike Srpske sa svečanosti „Dan fudbala“ podneo je ostavku minulu subote nakon poraza u Mrkonjić Gradu od Slobode (2:3) nakon što je njegova ekipa na poluvremenu vodila 2:0, a doživela drugi uzastopni startni poraz u prvenstvu.
-Nije moglo više. Jednostavno, u fudbalu se dešavaju te stvari. Dođe do zasićenja, nestane hemije i onda je razlaz najbolje rešenje. To se zove pozitivna „šok“ terapija. Osećam se istrošeno i potrebno mi je vreme za oporavak i novu energiju – počeo je priču Miljan Bajić.
Kako kaže period proveden na poziciji šefa stručnog štaba prvog tima Laktaša pamtiće po najlepšem, a u superlativima o njemu pričao je i predsednik Miroslav Bojić na zvaničnom predstavljanju novog trenera Slobodana Starčevića.
-Ponosan sam na rad i period proveden na klupi Laktaša, iza mene su 44 lepa meseca u kojima smo postizali sjajne rezultate. Prvo smo osvojili drugoligaški zapad i nakon deset godina se vratili u prvoligaški karavan Republike Srpske. Prve sezone bili smo na deobi druge i treće pozicije, u prošlom šampionatu vicešampioni. Igrali smo i finale Kupa Republike Srpske, izgubili u borbi za trofej od Borca. Dobio sam i laskavu titulu najboljeg trenera na koju sam posebno ponosan. Laktaši su moja druga kuća – rekao je Bajić, a potom dodao:
-Ovim putem želim da se zahvalim svim u klubu, predsedniku Miroslavu Bojiću, direktoru Igoru Radeljiću, predsedniku Skupštine Milošu Brkiću, članovima Upravnog odbora, igračima, navijačima, svojim najbližim saradnicima na podršci i korektnosti. Stvorili smo istinsku porodičnu atmosferu, bili klub za primer, kolektiv je bilo naše najjače oružje. Zaista je bilo sve na visokom nivou, stvoreni uslovi za nesmetan napredak kluba i Laktaši su jedna pozitivna priča, dobra za naš fudbal. Čast mi je bila, i veliko zadovoljstvo, što sam bio deo svega toga. Svom nasledniku Slobodanu Starčeviću želim sve najbolje, uspešan rad i da ostvari plasman u Premijer ligu BiH.
Još je rano o razmišljanju za novi posao, kako kaže, najpreče je sad kvalitetno se odmoriti.
-Bilo je mnogo stresa i čovek treba da napravi predah, fudbal melje i potrebno je ponekad napuniti baterije. Mada, nikada se ne zna, fudbal uvek kreira nepredvidivosti. Nastojaću što bolje da se odmorim i spreman uđem u nove izazove. Još jednom hvala svima onima s kojima sam imao priliku da sarađujem u FK Laktaši – istakao je na kraju Miljan Bajić.

Zahvalnost i novinarima

Miljan Bajić je istakao i ovo:
-Želim da se zahvalim i vama novinarima na korektnoj saradnji i objektivnom izveštavanju, pisanju o FK Laktaši. I vi ste, na svoj način, doprineli klupskim uspesima i napretku, davali ste taj pozitivan ton svemu onome što smo radili odgovorno i profesionalno. Meni je lično mnogo značila medijska podrška koja me je usmeravala daljim ciljevima, ali ponekad i opomenula na ono pto nije bilo u redu. Zaista hvala od srca.


Željezničar : Famos
Romanija : Slavija
Sloboda (NG) : Zvijezda 09
Kozara : Leotar
Drina HE : Borac
Laktaši : Sutjeska
Rudar Prijedor : BSK
Sloboda (MG) : Drina (Z)
Ljubić : Velež
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Laktaši 6 4 0 2 12
2 Kozara 6 3 3 0 12
3 Zvijezda 09 6 4 0 2 12
4 Rudar Prijedor 6 3 2 1 11
5 Romanija 6 3 2 1 11
6 Sloboda (NG) 6 3 1 2 10
7 Famos 6 3 0 3 9
8 Borac 6 3 0 3 9
9 Slavija 6 2 2 2 8
10 Leotar 6 2 2 2 8
11 Željezničar 6 2 2 2 8
12 Sutjeska 6 2 1 3 7
13 Sloboda (MG) 6 2 1 3 7
14 Drina HE 5 2 0 3 6
15 Drina (Z) 6 1 3 2 6
16 Velež 6 1 2 3 5
17 Ljubić 6 1 1 4 4
18 BSK 5 0 2 3 2