XS
SM
MD
LG

Sferopulos: Drago mi je da smo došli u Pale da odigramo ovu utakmicu

Foto/ Vasilije Marković

Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos, rekao je nakon utakmice protiv Jahorine da mu je izuzetno drago što su došli u Pale, jer je shvatio koliko navijačima „crveno-bijelih“ to znači.

Drago nam je da smo došli ovdje da igramo i igramo pred našim navijačima. Da se pokažemo u najboljem svjetlu i da se pokažemo pred njima. Za nas je ovo važno i mislim da su svi mogli uživati. Mi smo na početku naše sezone, ovo je naša prva utakmica u sezoni i najvažnija stvar je da su igrači izašli iz treninga, da su mogli da uživaju u utakmici, rekao je Janis Sferopulos nakon utakmice, te dodao:

Želim da čestitam organizatoru na izuzetno kvalitetnom poslu, želim da se zahvalim i našim navijačima na podršci. Želim Jahorini i njenom treneru sve najbolje u sezoni, veoma su dobar tim.

Mladi Andrej Kostić je dobio priliku da sazrijeva uz mnogo iskusnije saigra- Dobio je minute koje je itekako znao da iskoristi.  

- Sigurno da znamo koliko našem narodu znači što smo došli ovdje da odigramo utakmicu. Na početku smo priprema, ovo je prva utakmica za nas. Zahvalio bih se navijačima na sjajnoj atmosferi.

Kako kaže, već se privikao na rad sa prvotimcima Crvene zvezde i upija svaki svijet koji dobije.

- Sa vremenom sam se navikao. Ne znam ,jednostavno sam zahvalan što sam sa njima i što preuzimam iskustvo.

Trener Jahorine, Miro Vukoje, zadovoljan je kako je njegova ekipa izgledala i pored ubjedljviog poraza. Svjestan je i Vukoje da ovo nije pravo mjerilo vrijednosti njegovog tima, ali da vjeruje da će to rezultatski biti mnogo bolje kada krenu bitnije utakmice.

-Želim da se zahvalim Crvenoj zvezdi što su nam učinili zadovoljstvo da pred ovakvom atmosferom i cijelim regionom napravimo za nas istorijsku priču. Želim da čestitam Crvenoj zvezdi na pobjedi, mi smo ovdje nekih 10-11 dana u trenažnom procesu, radili smo bazični dio priprema i treninge sa koptom. U ovom trenutku možemo ovoliko, ja se nadam da ova ekipa može da odgovori na ono za šta se mi spremamo, a Crvenoj zvezdi želimo puno sreće u drugoj sezoni, rekao je Miro Vukoje nakon utakmice.

Foto/ Vasilije Marković

Nije Jahorina, na njihovu žalost, mogla da bude kompletna u ovom spektaklu.

-Imali smo nekih sitnijih povreda, nismo htjeli da igrače rizikujemo i trošimo protiv ovakvog protivnika koji je jedan od dva najveća regionalna kluba, pa velik čak i u evropskim okvirima. Zadovoljan sam onim što smo mi pokazali u ovoj utakmici, kazao je Miro Vukoje, pa dodao:

- Ovo je stvarno privilegija, ja sam često u šali govorio da je košarkaški svijet podijeljen na Zvezdu i Partizan. Ja sam srećan što smo večeras imali priliku da ugostimo Crvenu zvezdu, a nadam se da ćemo sljedeće godine moći da ugostimo i Partizan.

Lokalni momak, Danijel Rebić, natjerao je sa pet vezanih poena u drugoj četvrtini, ukradenom loptom i pogođenom trojkom, Janisa Sferopulosa na tajm-aut, kako bi popravio ono što je vidio da „škripi“, a poslije utakmice ističe da je ovo velika čast za sve u Jahorini.

- Nema šta puno da se priča. Velika je čast što smo igrali protiv ekpie kao što je Crvene zvezde. Drago mi je što je bio pun Peki, iako nisu navijali za nas, čast je igrati pred punim tribinama.


Slavija : Jahorina
Široki : Borac Wwin
Bosna Meridianbet : Promo
Orlovik : Leotar
Sloboda : Spars
Posušje : Mladost
Mostar : Goražde
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Slavija 0 0 0 0
2 Široki 0 0 0 0
3 Bosna Meridianbet 0 0 0 0
4 Orlovik 0 0 0 0
5 Sloboda 0 0 0 0
6 Posušje 0 0 0 0
7 Mostar 0 0 0 0
8 Goražde 0 0 0 0
9 Mladost 0 0 0 0
10 Spars 0 0 0 0
11 Leotar 0 0 0 0
12 Promo 0 0 0 0
13 Borac Wwin 0 0 0 0
14 Jahorina 0 0 0 0