XS
SM
MD
LG

Đere zbog povrede predao meč

Srpski duel u drugom kolu Ju-Es opena okončan je posle dva seta, pošto je Laslo Đere predao meč Novaku Đokoviću u trenucima kada je gubio 6:4, 6:4, 2:0.

Težak meč za oba tenisera trajao je dva sata i 12 minuta. Oluja koja je besnela u Njujorku napravila je teške uslove i na "Artur Ešu" koji je bio zatvoren.

Medicinski tajm-aut Novaka ĐokovićaMedicinski tajm-aut Novaka Đokovića

 

Ovakav razvoj događaja napravio je veliku vlažnost vazduha, a temperatura je bila izuzetno visoka što je smetalo obojici tenisera.

Đoković je bio na ivici da kolabira krajem prvog seta, hvatao se za srce, teško je disao a u finišu mu je ukazana i lekarska pomoć gde je dobio masažu i lekove.

Slične probleme u nastavku imao je i Đere.

Prvi set trajao je okruglo 60 minuta. I jedan i drugi imali su po četiri brejk šanse pre nego što je Đoković u 10. gemu uspeo da oduzme servis saigraču iz reprezentacije, dođe do 6:4 i povede u setovima.

Drugi set je trajao četiri minuta duže od prvog, doduše zbog pomoći Đereu koja je dugo trajala.

Đere je dobro ušao u ovaj period, igrao je čvrsto i već u prvom gemu koji je trajao 10 minuta nekoliko puta imao šansu za brejk, ali se Đoković odbranio.

Drugi reket sveta to nije uspeo u trećem gemu, pa je Laslo oduzeo servis Novaku, poveo sa 2:1, a potom je posle par sigurnih gemova na obe strane bilo 4:2 kada su usledili i problemi.

Medicinski tajm-aut Lasla ĐereaMedicinski tajm-aut Lasla Đerea

 

Đere je usled problema sa stomakom ostao bez snage, a Đoković je vezanim gemovima došao do preokreta i 6:4. 

U trećem setu odigrana su dva gema posle kojih je Laslo predao meč jer je bilo evidentno da ne može da igra. 

Đokoviću će u narednom kolu rival biti Aleksej Popirin. Australijanac je bio bolji od Pedra Martineza iz Španije sa rutinskih 3:0 u setovima.