XS
SM
MD
LG

Dragan Stojković: Neće me poremetiti priče
twitter sharing button
viber sharing button
whatsapp sharing button

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je:

- Tačno je da je Španija jedna od najboljih ekipa na svetu, u Evropi je pokazala i dokazala i jedan neverovatan skup talenta na jednom mestu. Jedna superiornost u tehničkom smislu. Tamo ne postoji nijedan igrač, uključujući i golmana koji ne kontroliše loptu kako bi svi voleli. Jedna fudbalska moć, imali su generacije iza ove koje su bile, ova generacija sa mladim igračima je hrabar potez posle SP da regeneriše španski tim, dala je rezultate - rekao je Stojković na konferenciji u Staroj Pazovi.

Fudbalska reprezentacija Srbije će 5. septembra od 20.45 časova na stadionu „Rajko Mitić” u Beogradu dočekati Španiju u meču prvog kola grupe A4 Lige nacija.

Španija će na ovom meču igrati bez Rodrija i Alvara Morate, kao i golmana Unaija Simona.

- Imaju zaista mnogo kvalitetnih igrača i apsolutno je nebitno da li će Rodri i Morata igrati. Nema to veze, oni će igrati isto što igraju, jedna teška utakmica u svakom slučaju, teška i u isto vreme odlična prilika. Ja se radujem toj utakmici, zato što je to šansa za nas, za neke igrače, da pokažu i dokažu da su sa pravom na spisku.

Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić su ranije otkazali selektoru Stojkoviću zbog povreda, dok Dušan Vlahović neće igrati na prva dva meča u Ligi nacija zbog privatnih problema.

Za Srbiju protiv Španije i Danske neće zbog povreda igrati ni Miloš Veljković i Nemanja Maksimović, dok je Aleksa Terzić pod znakom pitanja.

- Mi smo već dva puta imali sastanke juče, imali smo analizu protivnika, imali smo i video analizu protivnika. Danas smo ponovili sve to još jednom da utvrdimo gradivo i da dam neke smernice igračima šta treba raditi sutra i kako treba izgledati. Sve ovo što se piše i priča, moja poruka je da se fokusiraju na utakmicu i da ih ne dotiče. Mislim da je prijatno, nije prijatno... Navikli smo na to, zaista sam vrlo fokusiran na sutrašnju utakmicu. Neću dozvoliti da me bilo ko izbaci iz takta i poremeti za taktiku.

Stojković je rekao da Srbija ne pomišlja na predaju protiv Španije.

- Učinićemo sve da Srbija izgleda dobro, da se suprotstavi najvećoj fudbalskoj sili u Evropi i ovi momci koji budu na terenu i oni koji budu ulazili, zaslužuju podršku i zaslužuju da im se da aplauz i da im se da ona vrsta iskrene podrške. Na njima je da iskoriste šansu da pokažu zašto su ovde.

Orlovi će 8. septembra u drugom kolu grupe A4 LN gostovati selekciji Danske u Kopenhagenu.