XS
SM
MD
LG

Milkanović hvali mlade reprezentativce

Marinović i Milkanović slažu kockice/ NFS BiH

U-21 reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Trening centru NS/FS BiH u Zenici pripremaju za utakmicu kvalifikacija za EURO 2025 protiv selekcije Austrije.

Trener asistent u stručnom štabu U-21 selekcije Danimir Milkanović hvali igrače koji su bili maksimalno fokusirani tokom ovog pripremnog perioda.

- Pripreme za sutrašnju utakmicu protekle su prema planu. Moram pohvaliti igrače, bili su maksimalno fokusirani, a kroz treninge i video analize radili smo na taktičkom pristupu koji želimo primijeniti protiv Austrije. Pred nama je izuzetno težak susret jer igramo protiv ekipe vrhunskog nivoa, bogate individualnim talentima. Njihova igra se zasniva na brzom protoku lopte i jakom presingu nakon izgubljenog posjeda. Iako su oni favoriti, vjerujemo da smo spremni ostvariti dobar rezultat i predstaviti se u najboljem svjetlu, rekao je Milkanović.

Izabranici Vinka Marinovića će službeni trening odraditi danas u 18:00 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra, 06. septembra u 18:00 sati na stadionu „Grbavica“ dočekati odgovarajuću selekciju Austrije, s kojom će odigrati drugi međusobni meč u ovom kvalifikacionom ciklusu.