XS
SM
MD
LG

 Vodič za Klađenje: Fudbalska Jesen 2024

 

Saznajte sve o fudbalskoj sezoni 2024: Premijer liga, Zvezda u Ligi šampiona, novi evropski kupovi i strategije klađenja za uspeh

Zahuktala se nova sezona u najjačim evropskim ligama, a sa njom i sportsko klađenje: čekaju nas mečevi nove Lige šampiona, a nakon reprezentativne pauze vraća se i Premijer liga Engleske i Serija A.

Vrela fudbalska jesen je pred nama: Vodič za klađenje

 

Mnogi poklonici sportskog klađenja često se pitaju da li postoji sigurna strategija za dobitak. Istina je da je dosta toga stvar sreće, ali i znanja i umijeća. Uz detaljno praćenje statistike i vijesti, baš kao na našem sajtu, možete da povećate svoje šanse za dobitak. Uz promo kod za Meridian, ljubitelji sporta mogu da se registruju, oprobaju svoju sreću i uplate tiket u ovoj poznatoj kladionici.

Pogledajmo koji su najvažniji fudbalski i sportski događaji koji nas očekuju ove jeseni.

iconsport.photo

  1. Premijer liga: Jača nego ikad?

Nakon tri odigrana kola, jasno je da su favoriti od prošle sezone i dalje tu. Mančester siti i Liverpul ostvarili su po tri pobjede, a "Crveni" su posebno oduševili svoje pristalice. Nakon odlaska Jirgena Klopa, na klupu je sjeo Arne Slot, a holandski stručnjak zasad je savršen.

 

Podbacili su Mančester junajted i Čelsi, koji je ponovo imao dosta posla na tržištu transfera. "Plavci" su opet doveli cio "autobus" igrača, a imaju i novog šefa struke, Enca Maresku, pa sve to treba dobro ukomponovati. Erik ten Hag nakon poraza od Liverpula od 0:3 možda ponovo pleše po tankoj žici.

 

Prijatno je iznenadio Brajton, koji će mnogima biti "favorit iz sjenke". Posebno kada igraju na svom AmEksu, "galebovi" umiju dobro da kljucnu. 

  1. Može li iko protiv Zvezde?

Crveno-bijeli su ostvarili svoj najveći sezonski cilj. Na krcatoj "Marakani", zvanično stadionu "Rajko Mitić", Crvena zvezda je slavila protiv norveške ekipe Bodo/Glimt i opet se plasirala u Ligu šampiona. 

Naravno, navijači očekuju da se i u prvenstvu Srbije nastavi dominacija, a kako izgledaju ostali rivali, to možda i neće biti previše teško.

Partizan je u velikoj krizi: crno-bijeli su ispali iz evropskih takmičenja nakon tri poraza u dvomečima, i već polako zaostaju za šampionom. Podbacili su i ostali klubovi koji su gađali visok plasman, kao što su Vojvodina, TSC ili Čukarički. Otkrovenje sezone zasad je Mladost iz Lučana, na čiju je klupu došao sada već čuveni Nenad Lalatović, bivši trener brojnih klubova u Srbiji, ali i banjalučkog Borca.

  1. Španija, Italija, Njemačka...

Možda se po novcu ne mogu mjeriti sa premijerligašima, no veliku pažnju ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu i dalje zaokupljaju Real i Barselona, Bajern Minhen i naravno italijanski velikani...

Ovo bi mogla biti sezona u kojoj će Inter u Seriji A napokon imati dostojnog takmaca. Pod vođstvom Tijaga Mote, Juventus je krenuo dosta dobro, mada su ostali bez pobjede protiv Rome u posljednjem kolu – bilo je 0:0. Nešto lošiji start ubilježili su rimski klubovi Lacio i Roma, kao i Milan, koji takođe ima novog trenera.

U Bundesligi će Bajern željeti da vrati “salataru” nakon što ju im je preoteo Bajer Leverkuzen. Bavarci su već u blagoj prednosti, nakon poraza “farmaceuta” od Lajpciga.

U Španiji će naravno bitku voditi Barsa i Real. I dok se očekivalo da “Kraljevski klub” bude u vrhu, posebno nakon dovođenja Kilijana Mbapea, Flikova Barselona djeluje mnogo moćno, posebno nakon pobjede od 7:0 nad Valjadolidom.

Napomenimo i da će se prvi “El Klasiko” u ovoj sezoni igrati 27. oktobra 2024. godine. Nema sumnje da će se taj meč naći na mnogim tiketima.

  1. Nova Liga šampiona i evropski kupovi

Za kraj smo ostavili ono možda i najzanimljivije. Pažnju svih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu privlači novi format Lige šampiona. Umjesto grupne faze, sada će svi timovi biti na istoj tabeli, a povećan je i broj utakmica koje će se igrati: umjesto 6, biće ih 8.

Već pomenuta Crvena zvezda imaće nekoliko zaista sjajnih mečeva, a u Beograd stižu bivši evropski šampioni Barselona i Benfika. Beograđani će dva puta gostovati u Milanu, i to protiv Intera i njihovog gradskog rivala, crveno-crnih.

Izmjene su doživjeli i ostali kupovi, a ove jeseni na evropske duele izlaziće i Borac, kojem je to prvi put pošlo za rukom.